Tiyatro gündemi Balıkesir ve Ayvalık’a taşınıyor!

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro gündemi Balıkesir ve Ayvalık’a taşınıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2022 15:59

Bu sene ilki düzenlenecek olan Balıkesir Tiyatro Festivali ile üçüncüsü bu kez yeni evi Ayvalık’ta düzenlenecek ‘Deniz Seviyesinde Tiyatro Festivali’ haziranın son haftasında Ege’yi oyun ve müzikle buluşturacak… Festival 18-26 Haziran’da gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Balıkesir Tiyatro Festivali, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile 18-26 Haziran tarihleri arasında tiyatro severlerle buluşacak. Festival kapsamında ‘Her Aşk Biraz Komiktir!’, ‘Suit’, ‘Hangisi Karısı’ ve ‘Fanatik’in de aralarında olduğu oyunlar Avlu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenecek.
Burcu Kıratlı, Gürkan Tavukçuoğlu, Murat Ergür, Tuğçe Koçak Fırat ve Hakan Altıner’in yer aldığı ‘Her Aşk Biraz Komiktir’ adlı oyunda, insanlığın varlığından günümüze kadar hep içinde olunan ama asla çözümü bulunamayan kadın-erkek savaşı anlatılıyor. Begüm Öner, Ceyhun Fersoy, Sarp Bozkurt, Melis İşiten ve Şeyda Terzioğlu’nun sahneye çıkacağı ‘Suit’te ise “Evlenmek için seçtiğiniz kişi ‘doğru insan’ değilse ne olur?” sorusu merkezde.

Zeynep Beşerler, Selen Soyder, Ahmet Kayakesen, Ömür Özdemir, Göktuğ Derici, Giray Mert Özdenoğlu ve Şahin Öztürk’ün yer aldığı ‘Hangisi Karısı’nda birbirinden farklı iki hayatı ve iki eşi olan bir taksi şöförünün bir gün gözünü hastanede açmasına tanık olacak seyirci. Salih Bademci, Neslihan Arslan ve Nurhan Özenen’in oyunculuğuyla sahnelenen ‘Fanatik’ adlı komedi oyunu da çocuk yetiştirme meselesine başka bir açıdan bakıyor.
Balıkesirli tiyatrosever lise öğrencilerine verilen 14 haftalık tiyatro dersinin final oyunları da festival kapsamında sanatseverlerle olacak.

Tiyatro gündemi Balıkesir ve Ayvalık’a taşınıyor

Haberin Devamı

OYUNLAR ‘DENİZ SEVİYESİNDE’ SÜRECEK
Festival, son dört gününde Ayvalık’a taşınıyor. 23-26 Haziran arasında Ayvalık’ta düzenlenecek seçki ‘Deniz Seviyesinde Tiyatro’ adını taşıyor. Datça’da iki yıl düzenlenen ve pandemi nedeniyle iki yıl ara verilen Deniz Seviyesi’nde Tiyatro Festivali Ankara Sigorta ana sponsorluğunda, Kafa Radyo ve Babala TV sponsorluğunda yeni evi Ayvalık’ta gerçekleştirilecek.
Tiyatro, müzik, film ve kültür yönetimi gibi farklı disiplinden profesyonellerin bir araya geleceği festivalin organizasyonunu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Ayvalık Belediyesi’nin destekleriyle Mirket Platform üstleniyor.
Bu yıl katılımcıları; dördü Ayvalık Amfi Tiyatro’da, dördü Ayvalık ve Cunda’nın muhtelif mekânlarında sahnelenecek oyunlar, Ayvalık Amfi Tiyatro’nun yanında kurulacak alanda dört farklı konser, panayır alanında fuayeler, söyleşiler, atölyeler, etkinlikler, çocuk oyunları, çocuk atölyeleri bekliyor.
Festival kapsamında Zorlu PSM yapımı ‘Şehirde Kimse Yokken’, Nilperi Şahinkaya’nın tek kişilik performansıyla Germinal Tiyatro’dan ‘Doğal Afet’, Semaver Kumpanya’nın ‘Kuşlar’ı, DasDas yapımı ‘Vahşet Tanrısı’, BahçeGalata’nın ‘Nora 2’si sahnelenecek.
Tiyatro oyunlarının sonrasında, her akşam festival alanında yer alan müzik sahnesinde bir konser de katılımcıları bekliyor. 25 Haziran günü sahnede Mirkelam olacak.

Festivalin detayları @denizseviyesinde.tiyatro instagram hesabında ve www.denizseviyesintiyatro.com adresinde takip edebilir. Biletler mobilet.com adresinde olacak.


BAKMADAN GEÇME!