Tarihi Taş Mektep’te seminer zili çalıyor

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Taş Mektep’te seminer zili çalıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2022 10:26

Kaz Dağları eteklerinde yer alan tarihi Adatepe Taş Mektep, 22 Temmuz - 3 Eylül tarihleri arasında Kubilay QB Tunçer, Gökhan Akçura, Petek Çırpılı, Buket Uzuner ve Silva Özyerli’nin katılacağı seminer ve atölyelere ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Adatepe Köyü İlkokulu, 1947-1985 yılları arasında aralıksız olarak hizmet vermiş ve 1985 yılında öğrenci azlığından dolayı MEB’ce kapatılmıştı. Terk edilen okul binası, 1997 yılında hayli bakımsız haldeyken bir grup gönüllü tarafından Çanakkale Valiliği’nden kiralanmış, bölgeye özgü taş yapı dokusunu taşıyan bu gösterişli bina özellikleri korunarak restore edilmiş ve felsefe, tarih, edebiyat, sanat tarihi, gastronomi gibi çeşitli alanlarda seminerlerin yapıldığı, farklı disiplinlerde sanatçıların serbest atölyeler gerçekleştirdiği bir mekâna, yani Adatepe Taş Mektep’e dönüştürülmüştü.

Adatepe Taş Mektep’de düzenlenen programlı seminerlerde, katılımcıların da dahil olduğu tartışmalar yapılır, analiz ve kıyaslamalar yoluyla yeni düşünceler ve bilgiler üretilir. Sürekli yeni bilginin üretildiği, üretilenin hızla tüketildiği günümüzde, Adatepe Taş Mektep bilgi edinme geleneği oluşturmaya çalışan bir mekân olma amacındadır. İleri düzeyde bilgi veren, eğitimin sürekliliğine inanan, bilgi üretenlere saygı duyulan, elde edilen geliri kendi gelişimi için kullanan Taş Mektep, günlük hayatlarında uğraştıkları işlerin dışında farklı ilgi alanları olan, bilgilerini derinleştirmek isteyen, şehirlerin yorucu ve zaman tanımayan ortamından çıkarak, yeni bilgiler edinerek tatillerini verimli hale getirmek ve hayata yeni bakış açıları eklemek isteyen insanları bir araya getirir. Seminerler çam ağaçları arasında konumlanmış okulun dersliklerinde veya seminer konusu veya katılımcıların tercihi doğrultusunda okul bahçesinde, seminer içeriğine göre film ve müzik eşliğinde yapılır.

Haberin Devamı

Nilüfer Şengel başkanlığındaki Adatepe Taş Mektep Derneği çatısı altında yürütülen Adatepe Taş Mektep seminerlerinin 2022 programı açıklandı. Sinemadan edebiyata, gastronomiden kent kültürüne alanında yetkin isimleri katılımcılarla buluşturacak seminerler, 22 Temmuz’da başlayacak. Kubilay QB Tunçer, Gökhan Akçura, Petek Çırpılı, Buket Uzuner ve Silva Özyerli’nin katılacağı seminer programı, 3 Eylül’de sona erecek. Bilgi için web: https://adatepetasmektep.com/

 

BAKMADAN GEÇME!