Seferihisar çocuklar gibi şen

Güncelleme Tarihi:

Seferihisar çocuklar gibi şen
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2023 17:25

Seferihisar Belediyesi’nin desteğiyle KEÇİ Kültür, Ekoloji, Çevre ve İletişim Derneği ve Atölye Pia tarafından düzenlenen Seferihisar Çocuk Festivali’nin üçüncüsü Tepecik Mahallesi’nde gerçekleşti. Organizasyonunda çocukların da yer aldığı festivalde atölyelere yüzlerce çocuk katıldı.

Haberin Devamı

Çocukların sahne aldığı tiyatro oyunu “Meteor” ile 7 Ekim'de açılan 3. Seferihisar Çocuk Festivali'nde gün boyu 18 ayrı atölye gerçekleşti. Çocuklar ileri dönüşüm atölyelerinde pet şişelerden, kumaşlardan, yumurta kartonlarından, yapraklardan, gazete kağıtları ve kartonlardan kalemlikler, oyuncaklar, süs eşyaları, ritim aletleri, sevimli korkuluklar ve kuklalar yaptılar. Bilim, arkeoloji, ahşap oyuncak, yün keçe, taş boyama, tohum topu atölyeleri çocukların yoğun ilgi gösterdikleri atölyeler oldular. Atölyeler dışında çocuklar kendileri için hazırlanan ileri dönüşüm, seramik ve resim serbest masalarında etkinlikler gerçekleştirdiler. Halat çekme, çuval yarışı gibi geleneksel oyunlar oynadılar.

KEÇİ Derneği kurucularından ve festival komitesinden Suzan Yılmaz yaptığı açıklamada, “Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz festival için arkadaşlarımızla birlikte yaklaşık bir aydır aralıksız çalıştık. Öncesinde yaptığımız kampanyayla festivalde kullanacağımız temiz atık malzemeleri toparladık. Bu sayede hem bir farkındalık yaratmaya çalıştık hem de festivale ilgiyi arttırdık. İstedik ki çocuklar evlerinde, yanı başlarında bulunan asıl işlevini tamamlamış ya da çöpe gönderilecek temiz atıklardan, doğada rahatlıkla önlerine çıkan dallardan, yapraklardan bir şeyler yapabilsinler. İleri dönüşüm atölyelerine bu nedenle ağırlık verdik. Çocuklar bu atölyelerde kullandıkları malzemelere farklı gözlerle baktılar. Ebeveynleri de ilgiyle izledi, rahatlıkla gözden çıkarttıkları malzemelerin ve temiz atıkların çocuklarının ellerinde nasıl bir etkinlik aracına dönüştüklerine tanıklık ettiler” dedi.

Haberin Devamı

Festival organizasyonunda çocuklar da yer aldı

Seferihisar çocuklar gibi şen

Festivalde atölyelere katılanların çoğunluğunu Tepecik Mahallesinden çocuklar oluşturdu. Çocuklara dönük etkinliklerin daha çok merkezde ve Sığacık’ta yoğunlaştığını belirten Yılmaz, festival alanı olarak bu etkinliklerden faydalanma imkânı daha az olan mahallelerden Tepecik’i bu kaygıyla seçtiklerini ve atölye kayıtlarında mahalleden çocuklara öncelik verdiklerini belirtti.
Bu yıl çocuklar festivalin organizasyonunda ve hazırlığında da sorumluluk aldı. Festival öncesinde Tepecik İlkokulunda düzenlenen ileri dönüşüm etkinliğiyle alan süslemeleri hazırlandı. Alan sabahın erken saatlerinden başlayarak mahalleli çocuklarla birlikte süslendi. Seferihisar Necat Hepkon Anadolu Lisesi’nden öğrenciler, sosyal sorumluluk projelerinin parçası olarak festival organizasyonunda ve atölyelerde rol üstlendi.

Haberin Devamı

Suzan Yılmaz festivalin bu kadar renkli ve çok yönlü geçmesinde, festivalin parçası olan sanatçılar, zanaatçılar ve öğretmenler kadar, Seferihisar Belediyesi, Tepecik Muhtarlığı ve okul müdürlüklerinin desteğinin de rolü olduğunu belirtti.

BAKMADAN GEÇME!