Pedagog onaylı ‘Renkli Keçiler Çiftliği’ serisinin geliri depremzede çocuklara

Güncelleme Tarihi:

Pedagog onaylı ‘Renkli Keçiler Çiftliği’ serisinin geliri depremzede çocuklara
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2023 10:54

6 Şubat depreminden sonra gönüllü olarak sık sık Hatay’a giderek çocuklarla çeşitli etkinlikler düzenleyen Esra Kara, deneyimlerini faydalı bir projeye dönüştürdü ve pedagog onaylı ‘Renkli Keçiler Çiftliği’ serisini ortaya çıkardı. Ezra Yayınları’nda çıkan serinin ilk iki kitabının çizimlerini 15 yaşındaki Muhammed Efe Ayyıldız ve 22 yaşındaki Down sendromlu Hüseyin Solmaz ortaklaşa yaptı. Geliri bölgedeki özel eğitim sınıflarını geliştirmek için kullanılacak ‘Renkli Keçiler Çiftliği’ serisinin ortaya çıkış hikâyesini Esra Kara anlattı.

Haberin Devamı

Esra Kara, ‘Renkli Keçiler Çiftliği’ serisinin ortaya çıkı hikâyesini şöyle anlatıyor:
“Sevgisizlik, mutsuzluk ve memnuniyetsizliğin adeta bir salgın gibi tüm dünyaya yayılmasını derin bir üzüntüyle izlemekteyim. Benim küçük dünyamda iyilik, yardımlaşma, küçük şeylerden mutlu olma, emek verilen her işten keyif alma, fayda yaratma konuları gündemdeyken dışardaki dünyanın renksizliği, tatsızlığı, sıradanlığı, boş vermişliği, en acısı da sevgisizliği canımı sıkıyordu. Güzü gülen, güzel üsluplu, nazik, yardımsever ve sevgi dolu insanların sayısında ciddi düşük olduğunu gözlemlemek üzücüydü. Bir anne olarak bu durum beni ciddi anlamda tedirgin ediyordu.

6 Şubat depreminde Hatay’da gönüllü bulunan yabancı arama kurtarma ekiplerine liderlik etmem ve onları koordine etmemle başlayan deprem bölgesi hassasiyetim sayesinde fırsat buldukça deprem bölgesine gidiyor, çocukları mutlu etmek için etkinlikler yapıyordum. Bir etkinliğe 9 yaşındaki kızımı da getirmiştim. Kızım, etkinliklerde çocuklara balon şişiriyor, çocuk tiyatrosunda oynuyor, atölye çalışmalarında depremzede kardeşlerine yardımcı oluyordu. ‘Renkli Keçiler Çiftliği’ serisi, etkinlikten yorgun düşen kızıma rahatça uyuması için o an uydurduğum bir masaldı. Masal renkliydi, sevgi doluydu. Güven duymayı, çabalamaya, öz sevgiyi, hayvan dostlarımızla kurduğumuz derin hissiyatı, yardımlaşmayı anlatıyor, istediğimiz şeylerin olması için elimizden geleni yapmamızı öğütlüyordu.

Haberin Devamı

Etkinlikten dönünce Renkli Keçiler Çiftliği-Mart Ayının Mucizesi ve ‘Renkli Keçiler Çiftliği-Sürpriz Misafir’ kitaplarını kaleme aldım ve kitapları faydalı bir projeye dönüştürmeye karar verdim.
Kitaplar 32’şer sayfa, kulakçık kapaklı ve PEFC sertifikalı. Kitaplarımda kullanılan kâğıt oranında ağaç dikilmesi, PEFC sertifikalı kâğıt fabrikalarında çocuk işçi çalıştırılmaması ve fabrika çalışanlarının ekonomik ve sosyal refahlarının gözetiliyor olması beni mutlu ediyor. Doğru işi yapmak güzel, o işin kaynağının da doğru olması bence daha da güzel.

Pedagog onaylı ‘Renkli Keçiler Çiftliği’ serisinin geliri depremzede çocuklara
Pedagog onaylı ‘Renkli Keçiler Çiftliği’ serisinin geliri depremzede çocuklara

Çizimlerini 15 yaşındaki Muhammed Efe Ayyıldız ve 22 yaşındaki Down sendromlu Hüseyin Solmaz ortaklaşa yaptılar. Bu ortaklığın önemini şöyle özetleyebilirim; Temiz Atık Derneği Başkanı olarak tüm çalışmalarıma çocukları ve gençleri dahil ederim. Onların gelecekleri için tüm çalışmalarımı yürütürüm. O sebeple kitap çizimlerinde onların güzel işbirliği gerçekten çok kıymetli. Muhammed Efe’nin ilk basılı eseri ‘Üzüm Doğanın Kucağında’ isimli kitabımdı ve Muhammed Efe 14 yaşında üzerinde adının yazdığı bir kitabı okuluna, arkadaşlarına götürmüştü. Bence muazzam bir gurur, şahane bir tecrübe.
Bir diğer kıymetli şey ise bu işin çıktısı. Kitap satışlarından gelen gelirin bir kısmıyla köy okullarındaki özel eğitim sınıflarını yenilemek, güzelleştirmek istiyorum. Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımızın mutlulukla okula gitmelerini arzu ediyorum. Hedefimiz 100 okul. Bu hedefe ulaşabilmek için Ezra Yayınları’nı kurmam gerekse de kitap dağıtımcılarının aldığı yüksek komisyonlar yüzünden kitaplarımızı henüz kitapçılara veremediğimizi üzüntüyle belirtmek isterim. Bu engeli de aşacağımıza inanıyor, okuyan herkesin, özellikle öğretmenlerin çok beğendiği ‘Renkli Keçiler Çiftliği’ serisini 6-9 yaş arası tüm çocuklarımızla buluşturmayı hedefliyoruz.”

 

BAKMADAN GEÇME!