Noise Media Art'ta teknoloji, sanat ve müzik bir arada

Güncelleme Tarihi:

Noise Media Artta teknoloji, sanat ve müzik bir arada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2024 09:26

Türkiye'nin ilk medya sanatı odaklı uluslararası sanat fuarı Noise_Media Art, 12 Ocak - 21 Ocak 2024 tarihleri arasında İstanbul'u teknoloji, sanat ve müzikle buluşturacak. İnovasyon, cesaret ve özgürlüğün temsilcisi German Legend’ın katkılarıyla gerçekleştirilecek OI_Music Powered by German Legend müzik programıyla Alan Kadıköy’de başlayacak etkinlik, Kadıköy Kent Müzesi, Alan Kadıköy, Yeldeğirmeni Kilisesi, Haliç Sanat/Fener Evleri gibi mekanlara yayılacak.

Haberin Devamı

 

İlk edisyonunda Kadıköy’ü merkez alan Noise_Media Art, 12 Ocak 2024 tarihinde inovasyon, cesaret ve özgürlüğün temsilcisi German Legend’ın katkılarıyla gerçekleştirilecek OI_Music Powered by German Legend müzik programıyla, Alan Kadıköy’de start verecek. Avangart elektronik müziğin önemli isimlerinden  ağırlayacak olan müzik programı, konserlerin yanı sıra, İTÜ MİAM ile birlikte geliştirilen atölye ve konuşma programıyla 14 Ocak 2024 tarihine kadar gün boyu müzik severleri ağırlayacak.

Ambient/drone müzikten, deneysel teknoya, elektronik dub’dan elektronik müziğe şekil vermiş proto electronicaya  birbirinden farlı bir çok alt türler, tarzların en önemli temsilcilerini İstanbul sahnesinde buluşturacak olan program Kod Müzik kürasyonuyla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Noise Media Artta teknoloji, sanat ve müzik bir arada

OI_Music Powered by German Legend, 12 Ocak’ta deneysel-dub teknonun yaratıcılarından Manchester çıkışlı Andy Stott ağırlıklı kariyerinin ikinci döneminden oluşan bir setle açılışını yapacak. Aynı gece endüstriyel müzik, glitch techno gibi müziklerin ses örgülerini, gürültüleri dub, dance hall gibi Jamaika müzikleriyle sound system kültürü üzerinden birleştiren The Bug, nam-ı diğer Kevin Martin İngiltere’nin en kıdemli MC’lerinden Flowdan ile sahne alıp Alan Kadıköy’ün duvarlarını büyük seslerle yıka(ya)cak.

13 Ocak günü elektronik müziğin şekillenmesinde en büyük pay sahiplerinden biri olarak kabul edilen bir gelenek/damar olan deneysel Alman topluluklarından Neu ve Harmonia’nın kurucu üyesi Michael Rother’in yeni grubuyla her İki topluluğun kataloğundan parçaları çaldığı bir performansa şahit olacağız.

14 Ocak Pazar gecesi ise ambient müziğin en büyük yaratıcılarından, minimal teknonun çıkışını ve yayılmasını üstlenen Kompakt şirketinin kurucusu, aynı zamanda görsel sanatçı  Wolfgang Voigt deneysel projesi Rückverzauberung’un canlı icrasına tanık olacağız.

Haberin Devamı

Noise Media Artta teknoloji, sanat ve müzik bir arada

Teknoloji-sanat ilişkisi üzerine çalışan öncü sanatçıları, galerileri, kurumları ve sanat profesyonellerini bir fuar formatında bir araya getirmeyi hedefleyen ve bu alanda dünyadaki sayılı organizasyonlardan birisi olan Noise_Media Art'a yalnızca davet edilen sanatçı ve galerilerin katılabiliyor. Fuarın ilk edisyonunda baş küratörlük  görevini  medya sanatı alanının tanınmış küratörlerinden Dominique Moulon, yaratıcı direktörülüğünü Arda Yalkın, sanat direktörlüğünü ise Hande Şekerciler üstleniyor.

Medya sanatının güçlü isimlerini temsil eden DAM, Kate Vass Gallery, Elektra, Julie Caredda gibi uluslararası galerilerin yanında Art On, Sanatorium, Pilot, Siyah Beyaz Galeri gibi Türkiye'nin önemli galerileri, sanat üretimlerinde geleneksel medyumların dışında üretim yapan ve eserlerinde teknolojiyi yoğun olarak kullanan öncü sanatçıların eserlerini sergileyecekler.

Haberin Devamı

Dünyadan ve Türkiye’den tanınmış galeri ve sanatçıları ağırlayacak olan Noise_Media Art fuar bölümü ise 18 Ocak 2024 tarihinde genel izleyiciyle buluşacak ve 21 Ocak 2024 tarihine kadar, 11.00-20.00 saatleri arasında gezilebilecek. Yakın zamanda restore edilen ve ilk defa bu etkinlik sayesinde İstanbullularla buluşacak olan, eski Mal Müdürlüğü geleceğin Kadıköy Kent Müzesi'nde sergi programına eşlik eden eğitim ve konuşma programları da yer alacak. Katılımcılar, Kadıköy Kent Müzesi girişinde bulunan German Legend Lounge alanında Alman mutfağından lezzetler ve eşlikçiler ile serginin ve benzersiz deneyimin tadını çıkarabilecek.

Detaylı program için www.noise.ist ve @noiseofistanbul sosyal medya hesabı ziyaret edilebilir. Biletler ise Biletix, Biletino ve Bugece.co’da!

Haberin Devamı

Noise_Media Art kapsamındaki tüm sergi, eğitim ve konuşma programları ücretsiz olarak gerçekleşecek. 

BAKMADAN GEÇME!