Modernist edebiyattan ilham alan sergi: Eve Dönüş

Güncelleme Tarihi:

Modernist edebiyattan ilham alan sergi: Eve Dönüş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2023 16:29

‘Modernist Edebiyatın Yüzyılı’ etkinlik dizisi kapsamında modernist edebiyatın önemli isimleri Virginia Woolf, James Joyce ve T. S. Eliot’un yapıtlarından alınan esinle üretilen yapıtlar, ‘Eve Dönüş’ başlıklı sergiyle Beyoğlu Tepebaşı’ndaki Kairos Gallery’de izleyiciyle buluşuyor. 15 Nisan’a kadar devam edecek sergide Ekin Keser, Emre Tura, Enes Alba, Furkan Öztekin, Gizem Ünlü, Gözde Ju, Merve Zeybek, Muaz Özden, Ömer Sedat Yenidoğan, Özge Akdeniz’in yapıtları yer alıyor.

Haberin Devamı

‘Modernist Edebiyatın Yüzyılı’ etkinlik dizisi, modernizmin en temel eserlerini Türkçeye kazandıran çevirmenleri, kendi yazma deneyimleriyle modernist edebiyat mirasını koruyan ve kutlayan yazarları, bu mirastan ilham alan çağdaş sanatçıları ve bu yüzyıllık yolculuğun hem alımlayıcıları hem katılımcıları olan çağdaşımız okuyucuları bir araya getirerek modernist edebiyatı yeniden okuma ve anlama pratiği yaratmayı amaçlıyor.
Bu etkinlik dizisi kapsamında, açık çağrı usulu ile belirlenen sanatçıların katılımıyla gerçekleşen atölye çalışmalarında modernist edebiyatın önemli isimleri Virginia Woolf, James Joyce ve T. S. Eliot’un yapıtlarından alınan esinle üretilen yapıtlar, ‘Eve Dönüş’ sergisiyle Beyoğlu Tepebaşı’ndaki Kairos Gallery’de izleyiciyle buluşuyor. 15 Nisan’a kadar devam edecek sergide Ekin Keser, Emre Tura, Enes Alba, Furkan Öztekin, Gizem Ünlü, Gözde Ju, Merve Zeybek, Muaz Özden, Ömer Sedat Yenidoğan, Özge Akdeniz’in yapıtları yer alıyor.

 

 

BAKMADAN GEÇME!