Melike Şahin ile düet yapan Fransız ikili İstanbul’a geliyor

Güncelleme Tarihi:

Melike Şahin ile düet yapan Fransız ikili İstanbul’a geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2023 11:47

Melike Şahin ile seslendirdikleri ‘İsyan’ şarkısıyla dikkat çeken Fransız elektronik-akustik müzik ikilisi Ko Shin Moon, konser için İstanbul’a geliyor.

Haberin Devamı

Bundan yedi yıl önce, geleneksel Doğu yaylıları ve elektronik müzik makineleri arasındaki bir kavşakta doğan Ko Shin Moon, son dönemin en özel kadın yorumcularından Melike Şahin ile seslendirdikleri ‘İsyan’ şarkısıyla ülkemizde de çok sevildi. Grup, ilk İstanbul konserini 18 Ekim Çarşamba gecesi Asmalımescit’in en yeni canlı müzik mekanı BLIND’da gerçekleştirecek.
Axel Moon, Hindistan’da halk enstrümanları toplayarak dört yıl geçirdikten sonra, eski arkadaşı Niko Shin’in analog sentezler ve klasik aletlerle dolu bir kayıt stüdyosu kurdu. Bu özel cennetten Ko Shin Moon, psychedelia’nın uzay diskoyla buluştuğu ve elektrikli bağlama ve ud rifflerinin, sitarın armoniklerini kucakladığı, dünya dışı melez melodiler ortaya çıktı.
Ko Shin Moon; David Byrne, Bill Laswell, Jah Wobble, Ryuichi Sakamoto gibi geniş bir deneyci ve müzik kaşifleri soyundan geliyor.Grup, üslup deneyleri yoluyla bir zıtlıklar evreninin ana hatlarını çiziyor. İnançları: eklektizm, kozmopolitlik ve melezlik.Canlı performansları birçok Fransız avangart müzik festivalinde, Danimarka, Finlandiya, Hırvatistan, Fas, Lübnan, İsrail-Filistin ve Mısır gibi ülkelerde izleyicileri heyecanlandıran grup, bu kez İstanbullu müzikseverlerin karşısında olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!