Kazlıçeşme Sanat’ta Ramazan’a selam veren hat sergisi

Güncelleme Tarihi:

Kazlıçeşme Sanat’ta Ramazan’a selam veren hat sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2023 14:40

Kazlıçeşme Sanat ‘Ya Şehr-i Ramazan’ başlıklı hat sergisine ev sahipliği yapıyor. Ramazan ayının ruhuna ve geleneğine hitap eden sergide hat sanatını günümüzde icra eden hattatların kapsamlı ve seçkin eserleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Kazlıçeşme Sanat'ta, sanat tarihçisi Ömer Faruk Şerifoğlu’nun küratörlüğünde açılan ‘Ya Şehr-i Ramazan’ başlıklı hat sergisinde Fuad Başar, Mehmed Özçay, Mehmet Memiş ve Savaş Çevik, Hakan Arslan, Said Abuzeroğlu, Abdurrahman Depeler, Seyit Ahmet Depeler, Mümtaz Seçkin Durdu, Cevad Huran, Ferhat Kurlu, Tahsin Kurt, Yusuf Mazı, Menaf Nam, Osman Özçay, Fatih Özkafa, Mustafa Parıldar, Ahmet Faris Rızk, Yılmaz Turan, Muhammed Yaman, Fatih Yıldız, Mahfuz Zennun gibi 22 sanatçı 86 eser ile yer alıyor.

Kazlıçeşme Sanat’ta Ramazan’a selam veren hat sergisi


Serginin açılışında konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy “Bu yıl, milletçe hüzünlü bir Ramazan’a girdik. 6 Şubat’ta yüzyılın felaketiyle 11 ilimiz etkilendi. Çok sayıda kardeşimizi kaybettik. Onlara Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bugün deprem bölgesinden dönmüş bir kardeşiniz olarak oradaki yaralarımızı devletimizin öncülüğünde, cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde milletimizle sarıldığını görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Her geçen gün deprem bölgesinde hayat normale dönmeye devam ediyor. Bu şartlar altında Ramazana girdik. Kazlıçeşme Sanat, 2019’dan bu tarafa çok güzel sergilere ev sahipliği yaptı. Şimdi de kıymetli bir seçkiyle karşınızdayız. Dünya çapında çok kıymetli hat sanatçılarımız var. Onların eserleri burada. İyi ki varlar. Çok güzel eserlerle Ramazan’a merhaba diyoruz. Sergiye emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
‘Ya Şehr-i Ramazan’ pazartesi hariç her gün saat 10.00-18.00 saatlerinde ziyarete açık.

BAKMADAN GEÇME!