Kalamış’ta yaz boyu sürecek dev festival

Güncelleme Tarihi:

Kalamış’ta yaz boyu sürecek dev festival
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2023 15:39

Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği +1 Sunar: Kalamış Yaz Festivali, 7 Temmuz - 10 Eylül arasında, aralarında Kardeş Türküler, Ceza, Kalben, Jakuzi, Zuhal Olcay, Pentagram, Melike Şahin, Shantel gibi isimlerin de olduğu 43 konser ve 17 film gösterimi olmak üzere toplam 60 etkinliğe ev sahipliği yapacak. 

Haberin Devamı

Kadıköy Belediyesi tarafından 7 Temmuz - 10 Eylül arasında düzenlenecek +1 Sunar: Kalamış Yaz Festivali’nin müzik ayağı caz, klasik müzik, rock, dünya müziği, elektronik müzik, hip hop ve popüler müzikten oluşan zengin bir içeriğe sahip.

Kalamış Atatürk Parkı festival alanının seyirci kapasitesi etkinliğe göre 500 ile 3000 kişi arasında değişiyor. Sanatseverler, +1 ortaklığıyla düzenlenen festivalin 50 TL olarak belirlenen biletlerini (kişi başı en fazla 2 adet olmak üzere) Mobilet’in web sitesi ve mobil uygulaması üzerinden temin edebilecekler. Her zaman olduğu gibi, arzu edenler için sokak hayvanları, Okutan Kadıköy projesi ve yeni doğanlar için oluşturulan yardım paketleri ile hem konserlere katılıp hem dayanışmanın keyfini çıkarmak da mümkün. Yardım paketi biletleri bu yıl 100 TL olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Festivalimiz geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine bir Charlie Chaplin filmiyle açılacak. 7 Temmuz Cuma akşamı 22:00’da Şef Orçun Orçunsel yönetimindeki Avrasya Filarmoni Orkestrası, Charlie Chaplin’in 1925 yapımı ‘Altına Hücum’ filmine eşlik edecek. Festivalin konser serisi, popüler müziğimizin sevilen gruplarından Kardeş Türküler’in 30. yıl konseriyle başlayacak. Yerli ve yabancı sürpriz konuklarıyla bizlere unutulmaz bir gece yaşatmayı vaat eden Kardeş Türküler’in 8 Temmuz Cumartesi akşamı 21.00’da başlayacak konserini kaçırmamanızı öneririz.   

Kalamış’ta yaz boyu sürecek dev festival

Festivalin caz müzik akşamları ise Kâmil Erdem’in 13 Temmuz akşamı vereceği konserle başlayacak. İlk haftanın diğer etkinlikleri 10 Temmuz Pazartesi günü A Hard Day’s Night albümü üzerinden kurgulanan Beatles gecesi, 14 Temmuz akşamı sahne alacak The Ringo Jets & Ülkü Aybala Sunat olacak.  Festivalin klasik müzik ayağının açılışını ise Tutu Aydınoğlu & Heritage Ensemble yapacak. Festival süresince klasik müzik ayağında yer alacak diğer isimler arasında Trio Canola, İstanbul Flüt Ensemble, Trio La Nina, Elis Dubas & Ricardo Moyano ilk bakışta öne çıkanlar.Yukarıdaki değerli isimlerle açılan festival boyunca sahne alacak müzisyenler arasında Lalalar, Ceza, Hedonutopia, Piatango feat. Selmin Artemiz, Selen Gülün, Nilüfer Verdi, Can Gox, Ari Barokas & Gülinler, Zuhal Olcay, Badem, Kalben, Janet & Jak Esim, Emin Fındıkoğlu +12 gibi her biri kendi alanında usta isimler yer alacak. 

Haberin Devamı

Kalamış’ta yaz boyu sürecek dev festival

Pandeminin geride kalmasıyla birlikte Kadıköy Belediyesi Kalamış Yaz Festivali’nin yabancı sanatçı listesi de zenginleşiyor. 26 Temmuz akşamı sahne alacak Shantel’i, 7 Ağustos’ta Hollanda çıkışlı TootArd, 24 Ağustos’ta flamenkonun yaşayan efsanelerinden Capullo de Jerez, yine İspanya’nın yükselen isimlerinden Angeles Toledano, Uruguay’ın efsane tangocularından Nelson Pino ilk anda sayabileceklerimiz.

Kurukahveci Mehmet Efendi’nin desteğiyle 6 Eylül’e dek sürecek film gösterimleri kapsamında 17 film, Charlie Chaplin’in sessiz klasiklerinden 1925 yapımı ‘Altına Hücum’ ile başlayacak. Sinir Krizinin Eşiğindeki Kadınlar, Kızıl Gökyüzü, Mad Max, Şahane Hayat, Ah Güzel İstanbul, Chico & Rita ise Çarşamba ve Pazar akşamları saat 21.00’da izlenecek başlıca filmler. İki ay boyunca yaklaşık 60 etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Kalamış Yaz Festivali 10 Eylül akşamı düzenlenecek Münir Nurettin Selçuk gecesiyle son bulacak.

BAKMADAN GEÇME!