Kalamış'ta bir efsane: Manu Chao

Güncelleme Tarihi:

Kalamışta bir efsane: Manu Chao
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2023 12:45

Dünya müziğinin kült ismi Manu Chao, 10 yıllık bir aradan sonra yeniden İstanbul’da. Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen Kalamış Yaz Festivali’nde 29 Ağustos Salı gecesi sahne çıkacak Manu Chao, özel bir muhabbet beslediği İstanbul’daki hayranlarıyla buluşmak için gün sayıyor. Biletler, 1 Ağustos Salı satışta!

Haberin Devamı

 

Seksenli yıllardan doksanlara uzanan kısa sayılabilecek bir dönemde müzik dünyasına adını altın harflerle yazdıran efsanevi Mano Negra’nın kurucusu ve beyni olan Chao grubun 1994 yılında dağılmasıyla yoluna tek başına devam etti. 1999’da yayınladığı ilk solo albümü Clandestino ile dünya çapında haklı bir şöhret edinen Manu Chao o gün bugündür yayınladığı albümlerle, farklı sanatçılarla yaptığı onlarca projeyle en önemlisi de sermaye karşıtı duruşuyla uluslararası müzik camiasının en önemli figürlerinden biri olageldi. 

Uzun süre yaşadığı Paris ve Barcelona şehirlerinin müzikal atmosferinden beslenen Manu Chao’nun şarkılarında  punk rock, folk, flamenko, ska, salsa, Fransız Chanson, hip hop, raï, rockabilly, reggae ve Afrika ritimlerinin eskilerin nevi şahsına münhasır dedikleri özgünlükte ustaca birleştirildiğini gözlemlemek mümkün. 

Haberin Devamı

Kalamışta bir efsane: Manu Chao

Son yıllarda giderek daha az albüm yayınlayan, konser tekliflerinin çoğunu nazikçe geri çeviren Manu Chao özel bir muhabbet beslediği İstanbul’daki hayranlarının karşısına Kalamış Yaz Festivali’nde çıkmaya hazırlanırken, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatmayı vaad ediyor.  

Biletler, 1 Ağustos Salı satışta! 

BAKMADAN GEÇME!