‘Herkes yaptığı kötülük için cezalandırılacak!’

Güncelleme Tarihi:

‘Herkes yaptığı kötülük için cezalandırılacak’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2023 11:03

Kei Koga’nın yazdığı, Ryo Izawa’nın çizdiği ‘Brutal’ serisinin ilk iki kitabında, kanunların yetersiz kaldığı yerde kendi kanunlarını devreye sokarak herkesi yaptığı kötülüklere göre cezalandıran antikahraman Hiroki’nin maceralarına tanık oluyoruz.

Haberin Devamı

Japonya, genç kadınlara canavarca işkenceler uygulayıp onları ölüme sürükleyen bir grup psikopatın haberleriyle çalkalanıyor. Halk mutsuz, medya olayların üzerini örtüyor. Kendilerine M.O.T.’a adını veren ve başlarında İkewaki (İmparator) adında henüz 20’li yaşlarının başında bir adam bulunan bu hunhar güruhun yöneticileri ülkenin soylularından, ayak işlerini yapan üyeleri de sıradan vatandaşlardan oluşuyor. İkewaki, üstün manipülasyon zekâsıyla hayatları boyunca bir ezik olmadan yaşamak isteyen ayaktakımından erkekleri M.O.T.’a davet ediyor. Hayli yüksek bir meblağ ile üye olunan örgüt, önce genç ve savunmasız kadınların peşine düşüyor. Sonra onlarla eğlenceli vakit geçirerek bir şekilde uyuşturuyor ve devamında akla hayale gelmeyecek yöntemlerle işkence yapıp tecavüz ediyor.

Haberin Devamı

Tüm bunları kameraya alıp kaydeden örgüt üyeleri, kendilerini polise şikâyet eden kadınları, görüntüleri internette yaymakla tehdit ediyor. Kararında ısrarlı olanları ise para karşılığında ikna ediyor. Kimse M.O.T. üyelerine dokunamıyor. Kadınlar ya şikâyetlerini geri çekiyor ya da verilen parayı kabul ediyor. Bunlar da tutmazsa görüntülerde ‘kadınların kendi rızası olduğu’ ispatlanıyor ve psikopatlar, kıllarına bile zarar gelmeden vahşete devam ediyor. Emniyetin eli kolu bağlı. İçlerinden biri dışında: Dedektif Hiroki. Kei Koga’nın yazdığı, Ryo Izawa’nın çizdiği, Athica Books’tan Yaren Kıroğlu çevirisiyle yayımlanan ‘Brutal’ serisi, kanunların yetersiz kaldığı yerde kendi kanunlarını devreye sokarak herkesi yaptığı kötülükler karşısında cezalandıran antikahraman Hiroki’nin maceralarını anlatıyor.
Sekiz kitaptan oluşan ‘Brutal’in ilk kitabının konusu girişte anlattığım gibi başlıyor. M.O.T.’a karşı kendi yöntemlerini kullanmak için teşkilatın hesapta kendi halinde görünen ‘cool’ dedektifi Hiroki her şeyden haberdar. Medyayı yakından takip ediyor. Polis içindeki yakın arkadaşlarından M.O.T. hakkında bilgiler ediniyor. Örgütün lideri İkewaki’nin babası, ülkenin ensesi kalın kodamanlarından biri. Oğluna en sağlam ve ‘işini bilen’ avukatlarını tutuyor. Onlar da patronunun sözünü yerine getirmek ve yüklü miktarda paraya konmak için ellerinden gelenin en iyisini yaparak İkewaki’nin arkasını kolluyor. Böylece M.O.T. tüm vahşetiyle genç kadınların korkusu olmaya devam ediyor. Ancak adamımız Hiroki de boş durmuyor. M.O.T.’un üyelerini takibe alarak onları kendi acımasız yöntemleriyle cezalandırıyor. İşini bitirdiğinde ise geride hiçbir iz bırakmayarak normal hayatına devam ediyor.

Haberin Devamı

İkinci kitapta Hiroki’nin ‘normal’ hayatına biraz daha yakından bakma imkânımız oluyor. Başarılı dedektifin babasının da eski bir polis olduğunu öğreniyoruz. Ve ortadan kaldırdığı pisliklerle birlikte kariyerine yine kendi ‘sistemi’ni uygulayarak biraz daha odaklandığına şahit oluyoruz. Hiroki, yine kendini dokunulmaz sanan ve bu yüzden de birçok insanın hayatını mahveden kişilere karşı amansız bir mücadele veriyor. Ancak bu kez ortaya bir çatışma çıkıyor. Zira Hiroki’nin, yasaların elini bile uzatamadığı insanlara ‘adalet’ dağıta dağıta dedektif kimliğinin içinde bir seri katil doğmaya başlıyor. İşin kötüsü ise Hiroki bundan hiç mi hiç rahatsız olmuyor. Okurlara ismiyle müsemma bir macera-gerilim hikâyesi sunan ‘Brutal’in devamında Hiroki’nin ne kadar ileri gideceğini bekleyip görmekten başka yapacak pek bir şeyimiz kalmıyor.

Haberin Devamı

‘Herkes yaptığı kötülük için cezalandırılacak’
‘Herkes yaptığı kötülük için cezalandırılacak’

BRUTAL 1-2
Kei Koga
Çizen: Ryo Izawa
Çeviren: Yaren Kıroğlu
Athica Books, 2023
192, 160 sayfa.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!