Her oda yalnız mıdır?

Güncelleme Tarihi:

Her oda yalnız mıdır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2018 12:06

Sanat eleştirmeni ve Sanatatak’ın kurucusu Ayşegül Sönmez danışmanlığında hazırlanan iki ‘Mavi Otel’ sergisinin biri Conrad Otel odalarında diğeri ote odası görünümlü Contemporary İstanbul Conrad standında.

Haberin Devamı

Sanatçılar Ayca Ceylan, Ani Setyan, Çınar Eslek, Kirkor Sahakoğlu, Levent Morgök ve Tan Taşpolatoğlu. Sanatçıların her biri gerçek ve temsili mekanlara ayrı ayrı işleriyle müdahale etti.

Chris Isaak’in romantik parçası ‘Mavi Otel’ hem ilham kaynağı hem yol gösterici oldu, çünkü “Her oda yalnızdır.” Bir otel odasının vaat ettiği özgürlük, aidiyet, arzu, haz, sorumluluk, geçicilik, göçebelik gibi kavramların izini süren işler Conrad Otel’in odalarında sergilenirken Cİ standında sanatçıların her biri bir gün vakit geçirerek hem izleyiciyle iletişime geçecek hem de otel odası kavramının fiziksel deneyimini sorgulayacak.

Ayrıca Cİ standa ziyarete gelenler, 20 Eylül Perşembe sabah onda gerçekleşecek Conrad Talks’un ikinci sezonunun birinci bölümüne ve kahvaltıya davetli. Conrad Talks, sergi sanatçılarıyla Ayşegül Sönmez’in yapacağı söyleşiyle açılıyor ve şu soruya yanıt arıyor: “Mavi otelde her oda yalnız mıdır?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!