'Habibi' Tamino'nun Türkiye turnesi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Habibi Taminonun Türkiye turnesi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2023 11:25

'Indigo Night', 'Habibi' gibi indie rock şarkılarıyla dünyayı kasıp kavuran Suriye kökenli Belçikalı müzisyen Tamino, Gezgin Salon’un ev sahipliğinde, N Kolay katkılarıyla bu hafta Türkiye’nin üç büyük şehrinde hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Tamino, 13 Eylül Çarşamba Ankara’da, 14 Eylül Perşembe İzmir’de ve 17 Eylül Pazar İstanbul’da sevenleriyle buluşacak. Tamino’nun öncesinde Belçika’nın yükselen alternatif rock müzisyeni Loverman ile disiplinler arası melodileriyle Taycan sahnede olacak.

Haberin Devamı

 

Türler ve kültürler arası geçişleriyle özgünlüğünü her şarkısında hissettiren, dünyada ve Türkiye’de büyük bir hayran kitlesine sahip olan Tamino yeniden Gezgin Salon’un konuğu olarak Türkiye’de. Yıldız isim, N Kolay’ın katkılarıyla, 13 Eylül Çarşamba Ankara ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisi Çim Amfi’de; 14 Eylül Perşembe İzmir Arena’da, 17 Eylül Pazar ise İstanbul Parkorman’da sevenleriyle buluşacak.

Salon İKSV’nin konuğu olarak İstanbul’a her gelişinde şehir efsanesine dönüşen Tamino’nun 23 Eylül’de piyasaya sürdüğü ikinci albümü Sahar’ın yankıları büyüyerek devam ediyor. İlk albümü Amir’in uluslararası başarısını izleyen Sahar, Tamino’nun Antwerp’teki dairesinde doğdu. Gitar ve piyano çalmakta zaten usta olan sanatçının Suriyeli bir mültecinin eğitmenliğinde çalmaya başladığı ut, yazdığı yeni şarkılara ve yakaladığı melankolik evrene damgasını vurdu. Radiohead’in basçısı Colin Greenwood, prodüktör ve ses mühendisi PJ Maertens ve davulcu Ruben Vanhoutte de albüme katkı sundu.

Haberin Devamı

Tamino’dan önce sahnede: Loverman 

Tamino’dan önce, barok rock tarzı ve baladlarıyla öne çıkan Belçikalı müzisyen Loverman sahne alacak. Tıpkı Tamino gibi Belçika’da yaşayan, lirik, narin ve içe dönük bir akustik evrene sahip Loverman, ilk albümü Lovesongs ile müzik dünyasına sağlam bir adım atmaya hazırlanıyor. 27 Ekim’de piyasaya çıkacağı duyurulan albümünü önceleyen tekliler kendilerini Spotify’da tekrar tekrar, pürdikkat dinletiyor. Loverman’in kurduğu puslu manzaralar Nick Drake’e, güven veren vokalleri, benzersiz ve kişisel olduğu kadar evrensel sözleri Leonard Cohen’e benzetiliyor. Loverman’dan önce gecenin açılışını ise Taycan yapacak.

 

Büyük ilgiyle karşılanan Gezgin Salon: Tamino Türkiye Turnesi konser biletleri için son günler. 

Biletler passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende satış noktaları ve İKSV ana gişede (Pazar hariç her gün 10.00-13.00 ve 14.00-18.00 arası) satışta.

Haberin Devamı

Ankara: 500 TL (Genel Satış), 650 TL (Kapı)

İzmir: 500 TL (Genel Satış), 650 TL (Kapı)

İstanbul:  650 TL (Genel Satış), 750 TL (Kapı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!