Geçmiş ve geleceği buluşturan sergi

Güncelleme Tarihi:

Geçmiş ve geleceği buluşturan sergi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 23:11

Prof. Hüsamettin Koçan’ın göçü konu alan ve sanatçının hayatından izler taşıyan kişisel sergisi ‘Ayağımdaki Diken’, Baksı Müzesi’nde ziyarete açıldı.

Haberin Devamı

SANATÇI Hüsamettin Koçan’ın çocuklukta yaşadığı, hafızasına derinlemesine işlemiş ve bugün için artık hoş bir anıya dönüşmüş olan bir olayın izini taşıyan ‘Ayağımdaki Diken’ sergisi Baksı Müzesi’nde ziyarete açıldı. Koçan’ın 70’inci yaş ile gelen 44’üncü kişisel sergisi, sanatseverleri destansı bir yolculuğa çıkarıyor.

GERİYE DÖNÜP BAKINCA

Hüsamettin Koçan, yoğun ve çok yönlü hayatının öne çıkmak isteyen masum, yalın ve kendine özgü deneyimlerini bir araya getirdiği ‘Ayağımdaki Diken’ sergisini şu cümlelerle anlatıyor: “İnsan yaşamındaki büyük kırılmaların yansımaları da gösterişli olur. Büyük savrulmalar, konum değiştirmeler, sınıfsal sıçramalar, kariyer; tüm bunlar elbette bir yaşamı derinden etkiler. Ancak benim hayatımda, geri dönüp baktığımda, bu saydıklarımın değil, masum ve bana ait olanların izi her zaman daha derin oldu. Belki de bu sergi, başka hayatları anlamak ve anlatmak için üretmiş bir sanatçının, kendi yaşamına bakışı ve onunla yeniden tanışma yolunda, seçtiği bir arınmadır.”

Haberin Devamı

Bayburt’un eski adıyla Baksı, bugünkü adıyla Bayraktar köyünde yer alan, Hüsamettin Koçan’ın doğduğu topraklara yaşam birikimini taşıma çabasının bir sonucu hayata geçirdiği en büyük sanat projesi Baksı Müzesi’nde gerçekleşen ‘Ayağımdaki Diken’ sergisi kasım ayına kadar ziyarete açık olacak. Sergi heykel, tuval resmi, yerleştirmeler, doğal malzemeler, karışık malzeme, metal ve ahşap gibi teknikler aracılığıyla şekilleniyor.

BAKMADAN GEÇME!