Enka Sanat’ta caz ve klasik buluşması

Güncelleme Tarihi:

Enka Sanat’ta caz ve klasik buluşması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2023 18:52

ENKA Sanat, caz ve klasik müziğin en güzel örneklerini, usta sanatçıların yorumuyla sahneye taşıdığı konserleri müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor. 13 Kasım’da, piyanist-besteci Burçin Büke ile opera sanatçısı Güvenç Dağüstün; 14 Kasım’da ise usta keman virtüözü Cihat Aşkın ile klasik müzik piyanisti Jerfi Aji, “Hatlar”  konseriyle dinleyicileri müzikal bir yolculuğa çıkartacak.

Haberin Devamı

 

Piyanist-besteci Burçin Büke ile opera sanatçısı Güvenç Dağüstün’ün 13 Kasım’da ENKA Oditoryumu’nda sahne alacağı konserde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılardan çok özel bir repertuvar sunulacak. Gecede ayrıca, Burçin Büke’nin Cumhuriyet’in 100. yılı için bestelediği ve sözlerini Güvenç Dağüstün’ün yazdığı “100. Yıl Valsi” isimli eser ilk kez seslendirilecek.

Türkiye’nin önde gelen keman virtüözlerinden, sanat eğitimi alanındaki çalışmaları ile sayısız çocuk ve gence eğitim veren Cihat Aşkın ile Fanfare dergisi tarafından “Türkiye’nin görkemli klasik müzik geleneğinin temsilcisi” olarak nitelendirilen piyanist Jerfi Aji, 14 Kasım'da Hatlar”  konseri ile müzikseverleri farklı dönemlerin ve tarzların büyülü dünyasında bir yolculuğa çıkartacak. Gecede, Bela Bartok'tan Wolfgang Amadeus Mozart'a, Georg Friedrich Handel'den Kamran İnce'ye, Felix Mendelssohn-Bartholdy'den Tofiq Quliyef ve Astor Piazzolla'ya kadar geniş bir repertuvarla, dinleyicilere unutulmaz bir deneyim sunulacak.

Haberin Devamı

Biletler, Biletix ve ENKA Sanat Gişesi’nden temin edilebilir.

BAKMADAN GEÇME!