Dhafer Youssef'tan yıldızlarla dolu albüm

Güncelleme Tarihi:

Dhafer Yousseftan yıldızlarla dolu albüm
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2022 10:48

Tunuslu ud ustası ve vokalist Dhafer Youssef, Herbie Hancock, Marcus Miller, Dave Holland ve Vinie Calaiuta gibi yıldız cazcıların yer alacağı yeni albümü 'Street of Minarets'ı 27 Ocak'ta yayımlayacağını duyurdu.Â

Haberin Devamı

Tunuslu ud ustası ve vokalist Dhafer Youssef, 27 Ocak'ta çıkacak olan stüdyo albümü 'Street of Minares'i Back Beat Edition aracılığıyla duyurdu. Albümden yayımlanan ilk tekli 'Ondes of Chakras', nefesli çalgılar, harika yaylılar ve vurmalı bir fonun yarattığı meditatif ses yapısı ile büyülüyor.

“Albümün konusu her şeyden önce seyahat etmek," diye paylaşıyor Dhafer. “Bu kayıt, önceden olduğum çocuk ile hayran olduğum müzik aşığı Miles, Herbie ve Dave gibi büyük ustalara dönüştüğüm yetişkin birey arasındaki köprüde bir zaman yolculuğudur. Ayrıca 50'lerin cazı ile 80'lerin daha rock versiyonu arasında bir köprü... Kitsch veya egzotik olarak etiketlenmekten kaçınarak, sürekli hareket halindeki bir müzisyen olduğumu göstermek istedim."

Ülkemizde de çok sevilen Dhafer, şarkılara önce Herbie Hancock (piyano), Marcus Miller (bas), Nguyên Lê (gitar), Rakesh Chaurasia (flüt), Adriano gibi istediği konukları davet etti. Dos Santos Tenori (perküsyon), Dave Holland (kontrbas), Vinnie Colaiuta (davul) ve Ambrose Akinmusire (trompet) de dahil etmesinin ardından müziği onları düşünerek besteledi.

Dhafer'in onuncu stüdyo albümü olan 'Street of Minarets', orijinal olarak Los Angeles'taki tarihi Sunset Studio'da, flüt ve perküsyon ise Paris'te kaydedildi. 12 parçalık LP'nin miksajı, Steve Argüelles'in gözetiminde Fransa'nın Lyon kentindeki Nguyên'in ev stüdyosunda, masteringi ise İsveç'in Göteborg kentinde yapıldı.

BAKMADAN GEÇME!