Çağdaş sanatın en yenileri bir arada

Güncelleme Tarihi:

Çağdaş sanatın en yenileri bir arada
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2022 10:19

Dünyanın dört bir yanından 65 çağdaş sanat galerisinin katıldığı 17. Contemporary İstanbul fuarı, 17-22 Eylül arasında Tersane İstanbul’da düzenlenecek. 558 sanatçının 1.476 eserini izleyicilerle buluşturacak fuara, Kadıköy, Kabataş ve Karaköy’den ücretsiz tekne ulaşımı sağlanacak.

Haberin Devamı

Bölgenin en önemli çağdaş sanat fuarı konumundaki Contemporary İstanbul’un 17’nci edisyonu, 17-22 Eylül tarihlerinde Akbank’ın ana partnerliğinde, ortak partner Tersane İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak. Sanat profesyonellerinin katılacağı ön izleme ise 17-18 Eylül’de saat 11.00 ile 15.00 arasında olacak. 22 farklı ülkeden 65 çağdaş sanat galerisi ve inisiyatifin temsil ettiği 558 sanatçının 1.476 eserine ev sahipliği yapacak fuarda bu yıl ayrıca; ikinci edisyonuyla ‘The Yard’ isimli dış mekân heykel, video ve enstalasyon sergisi, Jeff Koons’un BMW işbirliğindeki sıradışı otomobil tasarımı, Contemporary İstanbul Vakfı - Tosyalı Holding işbirliğiyle sürdürülebilirlik temasına dikkat çeken ‘Artist in Residence’ projesi, her sene farklı programıyla dikkat çeken ‘CIF Dialogues by TAV Passport’ konuşmaları ve İstanbul çemberinin dışına taşan çağdaş sanat girişimlerinin eserleri sanatseverlerin karşısına çıkacak.
Fuara bu yıl 17-22 Eylül tarihleri arasında Kadıköy, Kabataş ve Karaköy’den ücretsiz deniz ulaşımı da sağlanacak. Ayrıca İBB Deniz Taksi, aynı tarihlerde 10 kişi kapasiteli tekneleriyle ücretli olarak hizmet verecek.
Ticari fuar alanı dışında kâr amacı gütmeyen sanat projelerine de önem verdiklerini belirten Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, “Sadece İstanbul’da değil, Türkiye genelinde hızla gelişmekte olan çağdaş sanat girişimlerinin son yıllarda Anadolu’nun birçok şehrinde de etkisi hızla artıyor. Sanatın gelişmesi ve yayılması için başarılı çalışmalar yürütüyorlar. Dünyada eşi benzeri olmayan Haliç, yaşanmışlığı, tarihi, kültür-sanat ve mimarisiyle İstanbul’un merkezi olmaya aday. Contemporary İstanbul, planlanan projeleriyle Haliç üzeri ve sahil boyunca kültür-sanatı izleyiciyle buluşturmaya devam edecek” diyor.
Contemporary İstanbul’un 17 yıldır ana partneri olan Akbank’ın yönetim kurulu başkanı Suzan Sabancı Dinçer de “Ben, dünyanın değişen sanat atmosferinde İstanbul’un çağdaş sanat merkezlerinden biri olarak konumlandığını görmekten büyük mutluluk duyuyorum” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

‘BAŞKA SESLER, BAŞKA ODALAR’
Ana partner Akbank, fuar kapsamında Akbank Sanat standında Clement Valla’nın ‘Başka Sesler, Başka Odalar’ isimli sergisini Hasan Bülent Kahraman küratörlüğünde sunuyor. Valla, dijital sanatın potansiyelinden yararlanarak her gün baktığımız, gördüğümüzü sandığımız, yerinde ve istikrarlı olduğuna inandığımız, ancak yine de her zaman belirsiz ve gizemli kalan bir yönü olan doğaya yeni boyutlar katıyor. Doğayı gerçeklik algımızın sınırlarına sürüklüyor.

Haberin Devamı

DIŞ MEKÂNA ÖZEL 31 HEYKEL
‘The Yard’ sergisi, Tersane’nin dış avlusuna yayılıyor. Anke Eilergerhard, Ardan Özmenoğlu, Ayla Turan, Bedri Baykam, Bilal Hakan Karakaya, Can Yıldırım, Canan Tolon, Erdil Yaşaroğlu, Ergin Çavuşoğlu, Günnur Özsoy, Güvenç Özel, Halil Altındere, Isaac Chong Wai, Ingravi Desa, Irfan Önürmen, Itamar Gov, Kemal Tufan, Luis Cera, Martin Creed, Martian Tabakov, Mehmet Ali Uysal, :mentalklinik, Osman Dinç, Renée Levi, Sergen Şehitoğlu, Stefano Bombardieri, Uğur Cinel, Vuslat gibi sanatçıların eserlerinin bulunduğu sergide mekâna özel 31 farklı enstalasyon ve heykel yer alıyor.

JEFF KOONS TASARIMI OTOMOBİL
Uluslararası üne sahip sanatçı Jeff Koons, Borusan Holding ve BMW Türkiye’nin davetlisi olarak sınırlı sayıdaki BMW M850i için yaptığı tasarımla Contemporary İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak.
Fuarın partnerlerinden QUA Granite, sanatçı Günnur Özsoy’un ‘Su Taşı’ adlı eserini sergileyecek. Sanat pratiğinin temelini organik formlu, üç boyutlu soyut çalışmalarıyla oluşturan heykel sanatçısı Günnur Özsoy’un; Qua Granite için özel olarak tasarladığı eser, doğanın bir parçasını yansıtıyor. Parlayan sedef rengi ve akışkan formu ile sanatseverlere bir su damlasını veya doğada bulunan taşları hatırlatacak.
Pernod Ricard Türkiye, House of Brothers Lounge’da, bu yıl Hande Şekerciler ve Arda Yalkın’dan oluşan ha:ar sanatçı ikilisini ağırlayacak. İkili, sanat, makine ve yapay zekâ ilişkisini tartışmaya açarak, modern teknolojinin sanat kavramını kökünden değiştirme potansiyelini masaya yatıracak.

Haberin Devamı

SÜRDÜRÜLEBİLİR HEYKELLER
Contemporary İstanbul Vakfı ve Tosyalı Holding sanatta sürdürülebilirlik ve ileri dönüşümü desteklemek amacıyla ‘Artist in Residence’ (Misafir Sanatçı Programı) projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında davet edilen beş sanatçı Chiara de Rocchi, Emrullah Örünklü, Koray Tokdemir, Nermin Ülker ve Songül Girgin’in Tosyalı’nın Osmaniye’deki fabrikasını ziyaret ederek hurda ve atık malzemelerden ürettikleri eserler de fuarda izleyiciyle buluşacak.

FUAR SAATLERİ
Ön İzleme
17-18 Eylül Cumartesi-Pazar 11:00-15:00
Genel Ziyaret
17-18 Eylül Cumartesi-Pazar 15:00-20:00
19-22 Eylül hafta içi 11:00-20:00

BAKMADAN GEÇME!