Çağdaş sanat müzayedesi

Güncelleme Tarihi:

Çağdaş sanat müzayedesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2018 22:16

BEYAZ Müzayede tarafından 3 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek müzayedede çağdaş sanatın yerli ve yabancı ustalarının 248 adet eseri satışa sunulacak. Müzayedenin öne çıkan eserleri arasında Ömer Uluç’un 1988 tarihli ‘Bukalemun ve Karga’sı, Burhan Doğançay’ın ikisi tuval toplam 12 eseri, Fikret Mualla’nın farklı boyutlarda 17 eseri bulunuyor. Soyut çağdaş sanatın bir diğer ustası Erol Akyavaş’ın 1985 tarihli ‘Mavi Kale’si 180-280 bin, 1995 tarihli ‘Kaligrafik Soyut’u 200-300 bin TL tahmini fiyat aralığı ile satışa çıkacak.

Haberin Devamı

Fahrelnisa Zeid, Nejad Melih Devrim, Mübin Orhon, Selim Turan, Hakkı Anlı, Abidin Dino, Sabri Berkel, Abidin Elderoğlu, Erdal Alantar, Abdurrahman Öztoprak, Ferruh Başağa, Güngör Taner, Mustafa Ata, Zekai Ormancı, Devrim Erbil, Mehmet Güleryüz, Komet, Ergin İnan, Cihat Burak, Burhan Uygur, Orhan Peker, Neşe Erdok, Nuri İyem, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, Turan Erol ve Avni Arbaş gibi Türk sanatçıların yanı sıra eserleri dünya müzelerinde yer alan Peter Halley, Sarah Morris, Peter Zimmermann, Hermann Nitsch, Ben Willikens, Susan Hefuna, Salar Ahmadian, Alexandre Istrati ve Chintan Upadyay gibi dünya çağdaş ustalarının seçkin eserleri de müzayedede olacak.
3 Haziran Pazar günü saat 14.00’te Swissotel’de gerçekleştirilecek ve Aziz Karadeniz tarafından yönetilecek müzayedeye çıkacak eserler 2 Haziran tarihine kadar Beyaz Müzayede’nin Nişantaşı’ndaki sanat mekânı ‘Beyaz Space’de sergileniyor. Detaylı bilgi www.beyazart.com adresinde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!