Bir Cumhuriyet müzikali

Güncelleme Tarihi:

Bir Cumhuriyet müzikali
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2023 22:30

Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel olarak hazırlanan ve 200 kişilik bir ekibin çalışmasının ürünü olan ‘1923’ müzikali 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda prömiyer yapıyor. Milli Mücadele’den Cumhuriyet’in kuruluşuna geçen dönemi fantastik öğeler, özgün canlı müzikler ve dansçılar eşliğinde anlatan iddialı bir prodüksiyon...

Haberin Devamı

Dört arkadaş bir müze gezisi sırasında kaybolur ve kendilerini Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlattığı Bandırma Vapuru’nda bulur... Artık; Bandırma’yı sarsan dalgalardan Meclis’in açılışına, Büyük Taarruz’dan Cumhuriyet’in kuruluşuna uzanan, fantastik öğeler de içeren bir serüvenin içindedirler... Yedi yaş üzeri her seyirciye hitap eden bir müzikal bu.
‘1923’, Çolpan İlhan&Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu PSM ortak yapımı, Zorlu Holding ve grup şirketlerinin desteğiyle bir buçuk senelik bir hazırlığın sonunda sahneye çıkmaya hazır olan iddialı bir prodüksiyon.
Cumhuriyet’in kuruluş hikâyesini yeni kuşaklara aktarma misyonuyla hayata geçirilen müzikal; sahne üstünde ve sahne arkasında 200 kişilik bir ekip çalışmasının sonucu. Yekta Kopan, Mert Dilek ve yönetmen Mehmet Ergen’in yazdığı, yönetmenliği de Mehmet Ergen ve Lerzan Pamir tarafından üstlenilen müzikalin başrollerinde Kerem Alışık, Özge Özder ve Ece Dizdar var. Onlara genç kuşaktan Elif Gülalp, Ülkü Hilal Çiftçi, Metin Boray Dikenelli ve Ozan Persentili eşlik ediyor. İzleyicilerini Milli Mücadele günlerinden Cumhuriyet’in kuruluşuna geçen süreçte, tarihe tanıklık edecekleri görkemli ve fantastik bir zaman yolculuğuna çıkaran müzikalin özel olarak bestelenen müzikleri ödüllü besteci Tuluğ Tırpan’ın imzasını taşıyor. Müzikalin koreografisi ise modern dans ve müzikal alanında Türkiye’nin önde gelen ismi koreograf Beyhan Murphy’ye ait. Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel olarak hazırlanan eserin tarih danışmanlığını İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyasi Tarih Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan üstleniyor.

Haberin Devamı

TASARIMLAR USTA İSİMLERDE...
Dekor tasarımı Royal Shakespeare Company’den San Francisco Opera’ya dünyanın önde gelen kültür-sanat kurumlarındaki prodüksiyonların tasarımını gerçekleştiren Robert Innes Hopkins’e teslim. Kostüm tasarımı ise ‘Küheylan’, ‘Sidikli Kasabası’, ‘Damdaki Kemancı’ gibi oyun ve müzikallerin kostümlerinde imzası bulunan Gül Sağer’e... Işık tasarımında dünyanın önemli tiyatro topluluklarından Kneehigh Theatre’da 20 yıl boyunca çok sayıda çalışmaya imza atan, Shakespeare’s Globe, Royal Shakespeare Company ve English National Opera gibi dünyanın önde gelen tiyatro, opera ve müzikallerinin ışıklarını tasarlayan Malcolm Rippeth var. Multimedya tasarımında ise Royal Opera House, Royal Shakespeare Company, National Ballet of Canada ve Traverse Theatre Edinburgh gibi dünyaca ünlü sanat kurumlarında çalışmalar yapan ödüllü video tasarımcısı Douglas O’Connell yer alıyor.
Prömiyerini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Askıda Ne Var işbirliği ile öğrencileri ücretsiz ağırlayarak gerçekleştirecek müzikalin 24 ve 25 Nisan’daki gösterimlerinin biletleri 27 Mart Pazartesi günü passo.com.tr ve biletix.com’da satışa sunulacak.

BAKMADAN GEÇME!