Atölyede çaylar ve temel malzemeler bizden, hayal kurmak kolektif!

Güncelleme Tarihi:

Atölyede çaylar ve temel malzemeler bizden, hayal kurmak kolektif
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 17:43

Ayrıntı Yayınları'nın otuz yıllık kitap yolculuğunu paylaştığı 999. 1000. ve 1001. kitabını okurlarıyla buluşturduğu Kitabın Yazıgısı (Fata Libelli) sergisi 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel bir etkinlikle kapanış yapacak.

Haberin Devamı

Ezgi Bakçay ve Ezgi Öz küratörlüğünde Ali Taptık, Sevim Sancaktar, Hakan Gürsoytrak, Rafet Arslan, Çağrı Saray, İz Öztat, Sevinç Altan ve CANAN’ın işleriyle bir deneyim alanı olarak tasarlanan Kitabın Yazgısı sergisi, hayata kitapla tutunmanın hikâyesini, kitapların başına gelenleri, Türkiye yayıncılık hayatı ve ülkenin geçirdiği tarihsel, toplumsal dönüşümler bağlamında ele alan sergi, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe Özel bir etkinlikle son bulacak. Ayrıntı Yayınları Kadınlar gününe özel etkinliğini çağrısını şöyle yaptı:

Atölyede çaylar ve temel malzemeler bizden, hayal kurmak kolektif

“8 Mart Kurtlarla Koşan Kadınlar Atölyesi… Feminist Gece Yürüyüşü için hazırlanıyoruz! Vahşi doğanın vaadi şudur: “Kıştan sonra, her zaman ilkbahar gelir!

Haberin Devamı

Yaşamak için, özgürlük için, sesimiz, sözümüz, bedenimiz, kız kardeşlerimiz için bir araya geliyor ve üretiyoruz. Bu yıl 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’nü pankartlarımız, kostümlerimiz, maskelerimiz, şarkılarımızla daha da coşkulu hale getirmek için gün boyu sürecek bir atölye çalışması düzenliyoruz. Sayfalarında buluştuğumuz Kurtlarla Koşan Kadınlar’dan ilhamla tüm kadınları, birlikte okumak, üretmek, tartışmak ve vakti geldiğinde gecenin karanlığına hep birlikte karışmak için Mephisto Beyoğlu’nda kuracağımız atölyeye bekliyoruz.”

Atölyede çaylar ve temel malzemeler bizden, hayal kurmak kolektif

Ayrıca Yayınları, 30 yıllık yolcuğunu kutlamak için özel olarak 3 kitap hazırladı. Yayınevinin 999. kitabı Karl Marx’ın seçme yazılarından oluşan “Hayalet”, 1000. kitap ise Ercan Kesal’ın fotoğraf yazılarından oluşan “Zamanın İzinde” adlı kitap oldu. Ayrıntı Yayınları son olarak yazılışı Binbir Gece Masalları’ndan da eski 1001. kitabını “Yüzbir Gece Masalları” olan bu özgün eserin basılan ilk 1001 adedi sertifikalandırılıp, hologramlı etiketlerle numaralandırıldı.

Atölyede çaylar ve temel malzemeler bizden, hayal kurmak kolektif

 

BAKMADAN GEÇME!