Altın Portakal için yarışacaklar

Güncelleme Tarihi:

Altın Portakal için yarışacaklar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2018 21:22

29 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 55. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde 8 uluslararası ve 2 ulusal olmak üzere toplam 10 film Altın Portakal için yarışacak.

Haberin Devamı

BU yıl 55’incisi gerçekleştirilecek Uluslararası Antalya Film Festivali’nde yarışacak filmler belli oldu. Dünya sinemasının en iyilerini ağırlayacak olan uluslararası yarışma kategorisinde birbirinden önemli 8 uluslararası ve 2 ulusal film yer alıyor. 29 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivalin Sanat Direktörlüğünü yürüten Mike Downey, Uluslararası Antalya Film Festivali’nin bu yıl çıtasını daha yukarı çekerek uluslararası vizyonunun görünürlüğünü belirgin bir şekilde arttırdığını söyledi. Cannes, Berlin, Sundance gibi film festivallerinin en iyilerini Antalyalı izleyiciyle buluşturacaklarını belirten Downey, film ekiplerinin geniş katılımla Antalya’ya gelmek istemelerinin kendisini gururlandırdığını belirttti. Tamamı Türkiye prömiyeri olacak yarışma filmleri ayrıca halkın ve genç izleyici jürisinin beğenisine sunulacak.

Haberin Devamı

AÇILIŞ FARHADİ’DEN

Oscar ödüllü yönetmen Asghar Farhadi’nin ‘Herkes Biliyor’ (Everybody Knows) filmiyle açılacak festivalin kapanış filmi ise fantastik filmlerin yönetmeni Terry Gilliam’ın otuz yıllık rüyası ‘Don Kişot’u Öldüren’ Adam (The Man Who Killed Don Quixot). Cervantes’in kült romanı Don Kişot’un mizah yüklü bir adaptasyonu olan film, Cannes Film Festivali’nde kapanış filmi olarak dünya prömiyerini yapmıştı.

YARIŞMA FİLMLERİ

Bir Aile İşi (Shoplifters)/Hirokazu Koreeda

12 Yıllık Gece ( A-Twelve-Years-Night)/Alvaro Brechner

Soğuk Savaş (Cold War)/Pawel Pawlikowski

Capernaum/Nadine Labaki

Ayka/Sergey Dvortsevoy

Kailash/Derek Doneen

Göç Mevsimi (Birds of Passage)/Cristine Gallego ve Ciro Guerra

Üç Yüz (Three Faces)/Jafar Panahi

Çınar(Planetree)/Mustafa Karadeniz

Güven (Trust)/Sefa Öztürk Çolak

BAKMADAN GEÇME!