Alman Cumhurbaşkanı’ndan Pamuk’a doğum günü tebriki

Güncelleme Tarihi:

Alman Cumhurbaşkanı’ndan Pamuk’a doğum günü tebriki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 20:10

ALMAN Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, doğum günü dolayısıyla Orhan Pamuk’u kutlayan kamuya açık bir mesaj yayınladı. Steinmeier, cumhurbaşkanlığı resmi sitesinden yayımladığı mesajda 7 Haziran Çarşamba günü 65 yaşına basacak olan Pamuk’un okuru olduğunu belirtti ve ‘Kafamda Bir Tuhaflık’ın kahramanı Mevlut’a dikkat çeken bir mesaj kaleme aldı.

Haberin Devamı

Alman Cumhurbaşkanı resmi mesajında şunları söyledi:

“65. doğum gününüz dolayısıyla, büyük bir hikâyeci, tutkulu bir Avrupalı, siyaset ve toplumun eleştirel tahlilcisi ve keskin zekâlı bir deneme yazarı olan sizi kutlarım.

Sizin kitaplarınızı okurken, Stéphane Mallerme’nin ‘Dünyadaki her şey bir kitaba girmek için vardır’ sözü aklıma geliyor. Sizin kitaplarınızdan okur, bir ülkenin gelenekle modernlik arasındaki gerilimi, tüm bir kuşağın açığa vurulan ideallerini ve Osmanlı geçmişinin büyüsü hakkında bir tarih kütüphanesinden çok daha fazlasını öğreniyor.

Bir kahramanı hikâye ettiğinizde, tarihi de hikâye ediyorsunuz. Anaşehriniz İstanbul’un son elli yılda neden ve nasıl değiştiğini anlamak isteyen herkes, son romanınızın kahramanı Mevlut’un kaderini incelemeli. (...) Size tüm dünyadaki okurlarınızla beraber, iyilik, sağlık ve zengin yaratıcılığınızın devamını diliyorum.”

BAKMADAN GEÇME!