11 sanatçı destek yarışında

Güncelleme Tarihi:

11 sanatçı destek yarışında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2019 08:00

İstanbul Modern’deki ücretsiz sanat eğitimi ve faaliyetlerine kaynak sağlamak için düzenlenen Gala Modern’deki Destek Yarışı’nda 11 sanatçının eseri açık arttırma ile satışa çıkacak.

Haberin Devamı

14 Aralık Cumartesi akşamı Hasköy Yün İplik Fabrikası’nda gerçekleşecek gecenin ana sponsorluğunu Maçakızı Bodrum Loft üstlendi. 2009 yılından itibaren her yıl düzenlenen Gala Modern’den sağlanan gelir ile bugüne kadar 553 bin çocuk ve gence ücretsiz sanat eğitimi verildi.

11 sanatçı destek yarışında

Sanat eğitimi için gerçekleştirilecek Destek Yarışı’nda sanatseverlerle buluşacak çalışmalar şöyle sıralanıyor: Ağırlıklı olarak insan ve portre çalışan Manuel Çıtak’ın ‘Salda’ ve ‘Aragida’ adlı fotoğrafları, fotoğrafın doğası ve fotoğraf makinesinin teknik imkânlarını yeni bir perspektifle çalışmalarına konu edinen Ahmet Elhan’ın ‘İkililer IV 013’ adlı yapıtı, Selma Gürbüz’ün Yunan mitolojisinin bilinen figürlerinden Medusa’yı betimlediği ‘Medusa’ adlı çalışması, Nilbar Güreş’in ‘TrabZONE’ serisinden ‘Üzümler’ adlı yapıtı, Ahmet Doğu İpek’in ‘Ma: Gündüz ve Gece’ adlı çalışması, Gülsün Karamustafa’nın 1990’lı yılların başından itibaren çalışmalarına paralel olarak sürdürdüğü ‘Vaat Edilmiş Resimler’ serisi, Alicja Kwade’nin ‘Little Be-Hide’ adlı yerleştirmesi, hiper gerçekçi bir üslupla resim yapan Onur Mansız’ın ‘Fragments I’ adlı resmi, Hans Op de Beeck’in bilgisayar programıyla tasarladığı ‘Odalar’ serisinden ‘Oda (10)’ adlı çalışması, Jorinde Voigt’ın ‘Kapsayıcı Tümleyici Işıma, 1’ adlı çalışması, Jérôme Zonder’in ‘Pierre François’ adlı resmi. 10. Gala Modern’e katılmak için galamodern@istanbulmodern.org adresinden detaylı bilgiye ulaşılabilir.

BAKMADAN GEÇME!