Kışın yaz sebze ve meyvesi yemeyin

Güncelleme Tarihi:

Kışın yaz sebze ve meyvesi yemeyin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2006 00:00

Hormonlu gıdalara karşı vatandaşları uyaran LÖSEV’den yapılan açıklamada, "10 Kasım ile 1 Nisan tarihleri arasında üretilen salatalık, domates, patlıcan, biber, şeftali, karpuz, erik, muz gibi yaz sebze ve meyveleri yemeyiniz" denildi.

HORMONLU gıdalara karşı vatandaşları uyaran LÖSEV, kış aylarında özellikle çocuklara yaz sebze ve meyvelerinin yedirilmemesini istedi.

LÖSEV’den yapılan açıklamada, 10 Kasım ile 1 Nisan tarihleri arasında "Salatalık, domates, patlıcan, biber, şeftali, karpuz, erik, muz gibi yaz sebze ve meyvelerini yemeyiniz. Çünkü bu tarihler arasında satın alacağınız bu gıdaların hiçbiri doğal ortamlarda, tarlalarda, güneş ışığında ve doğal gübrelerle yetiştirilmiyorlar" denildi. Açıklama şöyle:

"Böceklerden korunmak için aşırı miktarda kullanılan tarım ilaçlarıyla yetiştiriliyorlar. Çabuk bozulmasın, raftaki ömrü uzun olsun diye de erkenden toplanıp sandıklanıyor ve size sunuluyor. Vitamin ve mineralleri de eksiliyor.

KANSER RİSKİNİ ARTIRIYOR

Tüm bu doğal olmayan koşullarda yetişen sebze ve meyveler kanser riskini yüzde 70 artırmaktadır. İşin en acı tarafı hamile bir anne doğal olmayan, sera ürünü bu meyve ve sebzeleri mevsiminde yemediği zaman aldığı bu hormonlar ve tarım ilaçları doğrudan anne karnındaki bebeğine de geçmektedir. Yine emziren annelerden, anne sütü ile bu tarım ilaçlarının bebeğine geçtiği bir çok bilimsel araştırmalarda gösterilmiştir.

Hem kansorejen hem de pahalı olan bu meyve ve sebzeler yerine kışın yetişen ve vitamin, minerallerden zengin olan ıspanak, pırasa, karnıbahar, yerelması, elma, portakal, mandalina gibi kış sebze ve meyveleri tercih ediniz. Bu şekilde hem sağlıklı olursunuz hem de kanserden korunursunuz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!