Kış aylarında SPA dopingi

Güncelleme Tarihi:

Kış aylarında SPA dopingi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2007 00:00

Suyun iyileştirici ve güzelleştirici özelliklerini keşfeden insanoğlu, asırlık yöntemleri teknolojinin velinimetleriyle birleştirerek, mucizeler yaratıyor. SPA ve Wellness’ın onlarca farklı uygulamayla, kış aylarında da vücudunuzu şımartın.

SAĞLIKLI olmak, stresten uzak yaşamak, beden ve zihni mümkün olduğunca dinlendirmek, genç kalmak, güzelleşmek... Tüm bunlar çağımız insanının şiddetle ihtiyaç duyduğu unsurlar. Termal kaynaklar ve suyla ilgili bakım ünitelerinin yer aldığı SPA merkezleri ise bu ihtiyaçların en kolay karşılık bulduğu yerler. Bu nedenledir ki, kaplıcaların dünyadaki kullanımları her geçen gün biraz daha artıyor, suyla ilgili tüm bakımları bünyesinde toplayan SPA’ların sayısı da giderek çoğalıyor.

Masaj

"Masaj" sözcüğünün, Arapçadaki "hafif bastırma" ya da Grekçedeki "yoğurma" sözcüğünde türetildiği düşünülüyor. Masaj, vücut dokularını manipüle etmenin bilimsel bir yöntemi. Masaj, elle birebir olarak uygulanan fizyolojik ve psikolojik etki yaratan kendine ait el teknik ve becerilerinin sistemleştiği sağlık, spor, estetik ve güzellik, turizm gibi alanları kapsayan başlı başına bir bilim dalı.

Ayurveda

Ayurveda , eski Hint usulü iyileştirme sanatıdır. Rahatlatan vücut bakımları ve iyi hissetmeyi sağlayan masaj teknikleri ile Ayurveda, eşsiz bir serüven halini alır. Kelime anlamı ’’Hayattan gelen bilinç"tir. Bin yıldan fazla bir süreden beri uygulanan bu eski Hint iyileştirme sanatının temelinde vücudun, ruhun ve bilincin ahenk içerisinde olması yatmaktadır.

Shiatsu

Japonya’nın geleneksel tedavi sanatı Shiatsu, ’’ parmak tazyiki’’ anlamına gelmektedir. Bu teknikle ellerle yapılan tazyikle vücut dolaşımında yer alan, vücudun içyapısını yani doğal enerji uyarılmaktadır. Masajdan sonra canlanan vücut dengelenir. Basit tazyik teknikleri denge sağlayıp daha yoğun enerji akımını destekler. Shiatsu yerde, rahat bir kıyafet ile uygulanır.

REİKİ

Bir başka Japon geleneksel tedavi sanatı olan Reiki, ’’Evrensel Yaşam Enerjisi’’ anlamına gelir. Bu sanatta inanılan, tüm canlıların; yaşamak, büyümek ve hastalıklarının iyileşmesi için bu enerjiye ihtiyaç duymasıdır. Bu enerjiler, yorgunluk ve stres gibi nedenlerle dengesiz hale geldiğinde, enerjiyi serbest bırakmak amacıyla bu blokajlar çözülmelidir. Reiki zihinsel ve fiziksel sorunları azaltır, stres ve huzursuzluk hallerini gidermeye yardımcı olur. Kişiye kendini iyi hissettirir, rahatlatır ve yeni enerji sağlar. Reiki uygulamasında giyinik olarak bir sedyede yatılır, Reiki uzmanı enerji akımını yoğunlaştırmak için ellerini belli bir sıra takip ederek, vücuda dokunarak ya da yaklaştırarak gezdirir.

Lomİ lomİ Nui

Havaii tapınak masajlarının kraliçesi olan Lomi Lomi Nui , eski Havaii kültürünün ruhani bir ritüelidir. Değişen ve birbirine bağlı, alt kol ile yapılan uzun ve akıcı masaj hareketleri ve dirsek yardımıyla eklemlerin gevşemesi, ruhun serbest kalması sağlanır ve derin bir rahatlama hissi uyandırır. Sevgi dolu, insanı sarmalayan bu dokunuşlar, hoş kokulu ılık vücut yağları ve Havaii müziği eşliğinde kendinizi emin ellerde hissettirir ve her yönden rahatlamayı sağlar.

Volkanİk TaŞ MasajI

Günümüzde ilk kez 1993 yılında masaj terapisti Mary Hanigan tarafından uygulanmaya başlamıştır. Terapist Mary, omzunda oluşan incinmeyi giderebilmek için çeşitli yöntemler araştırırken ve özellikle ısının kaslar ve dokular üzerinde ne kadar olumlu, rahatlatıcı etkiye sahip olduğunu da bildiği için volkanik taş bakımı uygulamaya başlamıştır.

Sıcak taş masajı su içinde ısıtılarak bakıma hazır hale getirilen siyah renkteki pürüzsüz, yassı ve oldukça sert yapıda olan bu taşların sırt, boyun, bel, avuç içi, ayak parmak araları, karın gibi vücudun belirli noktalarına yerleştirilmesi ile uygulanır. Bu uygulamada lav taşları özellikle ısıyı iyi tuttuğu ve geç soğuduğu için tercih edilmektedir. Özellikle kaslar üzerinde termoterapi etkisi sağlayan sıcak taşlar vasıtası ile vücuda nüfuz eden ısı kan dolaşımını hızlandırdığından dolayı, hücrelerin daha fazla oksijen ile temasa geçmesini, bunun sonucunda da metabolizmanın hızlanmasını sağlar.

Yosun BAKIMI

Tüm vücuda uygulanan yosun maskesi, vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri vücuda kazandırır, toksin arttırır, kan dolaşımını hızlandırır. Aynı zamanda eklem ağrılarını tedavi edici özeliğiyle rahatlama sağlar.

Balneoterapİ

Doğal enerji kaynaklarından yeraltı termomineral suyun, gazın, mineralli su ile organik elemanları içeren çamurun, kaynağın çıktığı yöreye özgü iklim koşulları ve meteorolojik unsurların biyolojik ortam etkinliği ile bütünleştiği organizma üzerinde tedavi etkinliği kanıtlanmış kür tarzında uygulanan tedavi sistemidir.

BALİ MASAJLARI

Vücuttaki enerji noktalarına yapılan etkili baskılar, yumuşak vuruşlar ve gerekli gerinme hareketleriyle yüzeydeki kas dokusunu geçerek çok daha derinlere etki eden bir tekniktir. Vücuttaki tüm enerji merkezlerinin dengelenmesi ve tüm iç sistemlerin birbiriyle bütünleşmesi sağlanır. Bu masaj tekniğini tamamlayıcı olarak kullanılan doğal yağlar kaslarda oluşan gerginliği giderir; enerji seviyesini yükseltir; tüm vücut ve zihinde olağanüstü bir rahatlama sağlanmış olur.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!