'Kırtasiye kırtasiyeciden alınır'

Güncelleme Tarihi:

Kırtasiye kırtasiyeciden alınır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2018 17:53

'Kırtasiye kırtasiyeciden alınır'

Haberin Devamı

 

İsmail ÖRS- Aslı Duran/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak, 17 Eylül'de çalacak ilk ders zili öncesi kırtasiye alışverişinin başladığını belirtti. Bayrak, velileri güvenilir ve kaliteli kırtasiye ürünü alması konusunda tavsiyede bulundu.

Kırtasiye dükkanlarında hazırlıkların bir ay önce başladığını kaydeden Başkan Mehmet Bayrak, vatandaşın ihtiyacını sağlıklı bir şekilde karşılayabilmek için gereken çalışmayı yaptıklarını söyledi. Kırtasiye ürünlerinin çocuk sağlığı için önemine değinen Bayrak, “Kırtasiye basite alınacak bir iş değil. Ucuz diye alınan bir fon kartonu kanserojen madde içerebilir. Ucuz diye alınan defterin çizgileri ve hamuru kötüyse göze zarar verebilir. Kırtasiye ürünleri çocuk sağlığı için oldukça önemli. Ucuzuna kaçılacak ürünler değil" dedi.

Kırtasiye alışverişinin yılda en az bir kere yapıldığını ifade eden Bayrak, velileri kırtasiye ürünlerini kırtasiyeciden alması konusunda tavsiyede bulundu. Bayrak, “Okul dönemi öncesinde ve sonrasında yerel cep marketlerden, market zincirlerine kadar birçok mağaza kırtasiye ürünü satışına başlıyor. Piyasada sahte ve taklit ürünler yer almakta. Bu ürünlerden çocuğunu korumak isteyen vatandaş kırtasiye ürünlerini kırtasiyeciden almalıdır. Vatandaş ucuza aldığını düşünüyor ama birkaç ay sonra eskidiğinde yenisini almak zorunda kalıyor. Bizde bu kapsamda 'Kırtasiye kırtasiyeciden alınır' projesini başlatıyoruz. Bu proje kapsamında tüm kırtasiyelere afişler asacağız" diye konuştu.

Kırtasiyecilerde yapılan denetimlerde sağlıksız ürüne rastlanmadığını söyleyen Bayrak, “Geçen yıl Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından, bir buçuk milyon ürün denetlendi. Bu ürünlerin yüzde 99'u güvenilir çıktı" dedi.

Kırtasiye ürünlerinde yerli üretimin az olduğunu belirten Bayrak, “Artan döviz kuru nedeniyle fiyatlar yükseldi. Geçen yıl 150-200 lira arası olan sınıf listesi fiyatları bu yıl yüzde 50 oranında arttı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!