Kırklareli'deki terör operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Kırklarelideki terör operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2016 15:30

- Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı:- "Şüphelilerin terör örgütü TKP/ML dağ kadrosunda uzunca bir süre kaldıkları ve örgüt talimatı ile yurt dışına çıkmaya çalıştıkları belirlendi. Bir şüphelinin ise jandarma ile silahlı çatışmaya girmesi nedeniyle arandığı tespit edildi"

Haberin Devamı

KIRKLARELİ (AA) - Lüleburgaz'da düzenlenen terör operasyonunda gözaltına alınan 5 kişi, adliyeye sevk edildi.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından takip edilen ve terör örgütü TKP/ML üyesi olduğu belirlenen H.Y, H.E, M.D ile bu şüphelilere yardım ettikleri iddia edilen E.Ö ve E.A'nın bir otomobilde yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Açıklamada, şüpheliler hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak, örgüt kapsamında göçmen kaçakçılığı yapmak ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden M.D'nin 17 yıldır Reşadiye Cumhuriyet Başsavcılığınca arandığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Şüphelilerin terör örgütü TKP/ML dağ kadrosunda uzunca bir süre kaldıkları ve örgüt talimatıyla yurt dışına çıkmaya çalıştıkları belirlendi. Bir şüphelinin ise jandarmayla silahlı çatışmaya girmesi nedeniyle arandığı tespit edildi Şüphelilerden birinin de 'Parada sahtecilik' suçundan 18 yıl hapis cezası olması nedeniyle ülke dışına kaçacağı belirlenmiştir. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır."

Haberin Devamı

Şüphelilerin bulunduğu araçta yapılan aramada şişme bot, bota ait kürek, sahte kimlikler ve gıda maddeleri bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!