Kırklareli’de Bayram Öncesi Tedbirler Arttırıldı

Güncelleme Tarihi:

Kırklareli’de Bayram Öncesi Tedbirler Arttırıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2015 15:38

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü, kentte yaşayan vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzurlu bir ortamda geçirmelerini sağlamak amacıyla tedbirlerini arttırdı.
Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Kurban Bayramı’nın huzur ve güven ortamı içerisinde geçirilmesini sağlamak amacıyla, 19–27 Eylül 2015 tarihleri arasında ek tedbirler alındığı bildirildi. Tedbirler kapsamında Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince halkın yoğun olarak bulunacağı, Fevzi Çakmak Caddesi, İstasyon Caddesi, Karaumur Caddelerine, bankalar, kuyumcular ve alış-veriş merkezleri civarlarına, pazar yerine ve Cumhuriyet Mahallesi İnönü Bulvarı üzerinde bulunan Süpürgeciler Sitesindeki kurbanlık alım satımı yapılan yerde; hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık, kapkaççılık, sahtecilik gibi olaylara karşı resmi ve sivil ekiplerin görevlendirildiği belirtildi.
Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek olayların önlenmesi veya taşkınlık suretiyle vatandaşların huzur ve sükununu bozucu davranışların men edilebilmesi amacıyla yapılacak denetimlerin arttırılacağı bildirilen açıklamada, "24 Eylül 2015 günü sabahı kılınacak Bayram Namazı süresince camiler ve mezarlık çevrelerinde dilencilik yapan ve para toplayan şahıslara müsaade edilmeyecektir. Kurban Bayramı nedeniyle yoğunlaşacak araç trafiği ile ilgili olarak; trafik ekiplerine personel takviyesi yapılmış, ilimizde otogar çevresi ile trafiğin yoğun olacağı yerlerde ve şehirler arası karayollarında alınan trafik önlemleri arttırılmıştır. Vatandaşlarımızın bayram ziyareti ve tatil amacıyla ikametlerinden ayrılacak olmaları ve birçok iş yerinin kapalı olacağından dolayı evden ve iş yerinden hırsızlık olaylarının artabileceği değerlendirildiğinden, vatandaşlarımızca gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir. Vatandaşlarımız her zaman olduğu gibi Kurban Bayramı süresince de asayiş ve trafik yönünden olabilecek şikayetlerini ve şüpheli gördükleri şahısları en kısa süre içinde gördükleri ekiplere veya ücretsiz 155 Polis İmdat telefonlarına arayarak polise bildirebileceklerdir. Kırklarelili vatandaşlarımızın bayramlarını kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk içinde bir bayram geçirmelerini dileriz" denildi.
Öte yandan vatandaşlar, bayram nedeniyle yoğun olarak alışveriş yapılacak yerlerde oluşacak yoğun kalabalık nedeniyle yankesicilik, kapkaççılık, hırsızlık, dolandırıcılık, sahte para ve sahte çek olaylarına karşı dikkatli olmaları, özellikle kurbanlık alan ve satan vatandaşların tanımadıkları veya tereddüt ettikleri döviz cinsinden para ve çekleri alışverişlerinde kabul etmemeleri konusunda uyarıldı.
Can ve mal kaybına uğramamaları için alkollü araç kullanmamaları, kısa mesafe de olsa emniyet kemerlerini takmaları, mevsim değişimini de dikkate alarak araç bakımlarını yaptırmaları konusunda da araç sürücülerini uyaran Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü, iyice dinlenmiş olarak direksiyon başına geçilmesi ve trafik kurallarına mutlak suretle uyulması gerektiğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!