Kınalı kuzulara uğurlama

Güncelleme Tarihi:

Kınalı kuzulara uğurlama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 12:59

Kınalı kuzulara uğurlama

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Kale ilçesinde, vatani görevlerini yapmak üzere, 1997/3 tertip olarak ağustos ayı başında birliklerine teslim olacak 32 gence kına yakıldı, dualar edildi. Asker gidecek gençler düzenlenen gecede gönüllerince eğlendi.

Kale Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen asker uğurlama gecesine Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, ilçe protokolü ve 1997/3 tertip olarak silah altına alınacak 32 asker adayı ile aileleri katıldı. Gecede geçen hafta AK Parti'den ihraç edilen bağımsız Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla ve protokol üyeleri silah altına alınacak 32 askerin eline kına yaktı. Silah altına alınacak askerlerin görevlerini sağ salim yaparak dönmeleri için dua edilen gecede, omuzlarına Türk Bayrağı asan kınalı kuzular, müzik eşliğinde gece boyunca eğlendi.

Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, ilçede geleneksel olarak, vatani görevini yapmaya gidecek askerler için uğurlama gecesi düzenlediklerini belirterek, "Askerlerimizin kınalarını yaktık, dualarını ettik. Vatanımız, bayrağımız ve milletimiz için nöbet bekleyen evlatlarımıza kolaylıklar, ailelerine de kınalı kuzularına tez zamanda kavuşmalarını diliyoruz. Kınalı kuzularımızın yollarının açık olmasını, ülkelerine yakışan bir vatan hizmeti yapmalarını arzu ediyoruz" dedi.

Mehmet EKŞİM/ KALE (Denizli), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!