Kılıçdaroğlu'dan Başbakan'a '7 milyon işsiz' yanıtı: Bana laf yetiştireceğine oturup, biraz kitap oku Sayın Binali Yıldırım

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğludan Başbakana 7 milyon işsiz yanıtı: Bana laf yetiştireceğine oturup, biraz kitap oku Sayın Binali Yıldırım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 16:21

Kılıçdaroğlu'dan Başbakan'a '7 milyon işsiz' yanıtı: Bana laf yetiştireceğine oturup, biraz kitap oku Sayın Binali Yıldırım

Haberin Devamı

Bahar DEMİREL / ANKARA, (DHA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Türkiye'de 7 milyon işsiz var' açıklamasını AK Parti grup toplantısında '3,5 milyon ediyor. Yüzde 10 fazlayı anladık da yüzde 100 sapma olur mu kardeşim? Hesap uzmanısın sen' sözleriyle eleştiren Başbakan Binali Yıldırım'a partisinin grup toplantısında yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "2 milyon 489 bin kişi, iş aramaktan umudunu kesmiş. Soruyorlar, 'İş olsa çalışır mısın?'. 'Çalışırım' diyor. Siz, bunları işsiz saymıyorsunuz. Bana laf yetiştireceğine oturup, biraz kitap oku Sayın Binali Yıldırım" dedi. 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM'deki grup toplantısında, dün partisinin 'Emek Büroları' tarafından düzenlenen Kıdem Tazminatı Çalıştayı'nda yaptığı konuşmayı hatırlattı. Türkiye'de 7 milyon işsiz olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'ın grup toplantısındaki kendisine yönelik sözlerine de yanıt verdi. 
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Dün toplantıda, 7 milyon işsizimizden söz ettim. Bugün Binali Bey, diyor ki 'Kılıçdaroğlu, nasıl hesap uzmanı? 7 milyon işsiz yok' diyor. 'Bilmiyor bunları' diyor. Sayın Başbakan, ben değil; siz bilmiyorsunuz. Siz, iş aramaktan umudunu kesenleri işsiz saymıyorsunuz çünkü. 2 milyon 489 bin kişi, iş aramaktan umudunu kesmiş. Soruyorlar, 'İş olsa çalışır mısın?'. 'Çalışırım' diyor. Siz, bunları işsiz saymıyorsunuz. Bana laf yetiştireceğine oturup, biraz kitap oku Sayın Binali Yıldırım" diye konuştu. 

BAŞBAKAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA: YİNE ATTI TUTTU, VERDİ VERİŞTİRDİ
Başbakan Yıldırım, Meclis'te düzenlenen AK Parti grup toplantısında, Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı 'Türkiye'de 7 milyon işsiz var' açıklamasını eleştirerek, şunları söyledi: 
"Başlattığımız istihdam seferberliğiyle beraber yılbaşından bu tarafa tam 1 milyon 200 bin işsize yeni iş bulduk. Hedefimiz işsizliği de tek haneye düşürmektir. Ana muhalefet partisi genel başkanı, dün bir toplantıda yine attı tuttu; verdi veriştirdi. Ne diyor? 'Türkiye'de 7 milyon işsiz var. 5 milyon genç işsiz var. Hükümet bunlara ne yapıyor?'. Kılıçdaroğlu'nun hesap kitaptan anlamadığını biliyorduk da bu kadarını bilmiyorduk. Türkiye'de 27,5 milyon çalışan var. Açıklanan işsizlik oranı yüzde 12,6. Çarptığınız zaman yaklaşık 3,5 milyon ediyor. Kılıçdaroğlu, ne diyor? 7 milyon. Hadi yüzde 10 fazlayı anladık da yüzde 100 sapma olur mu kardeşim? Hesap uzmanısın sen. Geçmişte hesaplarını denetlediği firmaların neden battığını iyi anlıyoruz. Doğru, genç işsizlerimizin sayısı biraz fazla. Şimdi istihdam seferberliği başlattığımız gibi gençlerimiz için de bir istihdam eylem planı hazırlıyoruz. Çalışmalar bu ay sonunda tamamlanacak ve yürürlüğe koyacağız. Bundan sonraki önceliğimiz, işsizliği bir yandan azaltırken, bir yandan da genç işsizliğe yönelik acil tedbirleri hayata geçirmek"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!