KESK’li kadınlardan Bakanlığa yürüyüş

Güncelleme Tarihi:

KESK’li kadınlardan Bakanlığa yürüyüş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2009 00:00

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu üyesi kadınların tutuklanmasına tepki gösteren arkadaşlarıhazırladıkları dövizlerle Adalet bakanlığı ek binasına yürüdüler, sloganlar atarak durumu protesto ettiler.

EĞİTİM Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, ‘’KESK’li kadınları tutuklamak emek, barış, demokrasi ve kadın mücadelesini tutuklamaktır. Tutuklu arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır’’ dedi.

Dövizler elde

Güvenpark’ta toplanan KESK’li bir grup kadın, ‘’Tutuklular serbest bırakılsın’’, ‘’Yaşasın kadın dayanışması’’, ‘’KESK’e yönelik baskılar son bulsun’’ yazılı dövizler taşıyarak Adalet Bakanlığı Ek Binası önüne yürüdü. Grup adına açıklama yapan Eğitim Sen Genel Başkanı Kılıç, KESK üyesi bir grup kadının 28 Mayıs’ta göz altına alınarak tutuklandığını hatırlatarak, bu kadınların hepsinin ortak paydasının ‘’sendikal mücadele vermek, barışa haykırmak, zulme ve zalime baş kaldırmak’’ olduğunu söyledi. KESK’in hiç bir zaman şiddete prim vermediğini, sorunların çözümünde barışı savunduğunu ifade eden Kılıç, ‘’KESK’li kamu çalışanı olan, çalıştıkları yerleri belli olan arkadaşlarımızın bu kadar zamandır tutuklu olmaları yargının keyfiliğinden başka bir şey değildir. Bugüne kadar serbest bırakılmamaları KESK’i sindirme politikalarının bir ürünüdür. Yalnız bilinmelidir ki, bu politikalar KESK’i ve KESK’li kadınları yıldırmayacaktır’’ diye konuştu.

Serbest bırakın

Kılıç, ‘’KESK’li tutukluların serbest bırakılması, gelişen barış ikliminin her alana yansıması açısından önemli bir adım olacaktır. KESK’li kadınları tutuklamak emek, barış, demokrasi ve kadın mücadelesini tutuklamaktır. Tutuklu arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!