Keşifleri bitmeyen mucize

Güncelleme Tarihi:

Keşifleri bitmeyen mucize
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2010 00:00

Sağlıklı yaşam için giderek yaygılaşan bitki ve bitki yağlarından yapılan terapi yöntemine “bal” da katıldı. Uygulama, daha sağlıklı olmak isteyenlerin yanı sıra bağışıklık ve kemik güçlenmesinde, hafıza kaybı önlenmesinde etkili.

Özel karışım için arı sütünden, kestane, narenciye, akasya, çam, yayla, kekik, ve ıhlamur ballarının yanı sıra kara kovan, polen ile birlikte propolis gibi ürünler kullanılıyor. Ancak, bu işlemlerin mutlaka modern tesislerde ve uzmanlar denetiminde hazırlanması gerekiyor.

Türkiye’de ilk ISO 22000 sertifikası alan Fer Bal firmasının sahibi, arı uzmanı, bal gurmesi Selçuk Solmaz, ‘Api’ terapisinin dünyada da uygulandığını söyledi. Çok özel karışımların bağışıklık sistemini güçlendirdiğini anlatan Solmaz, “Bal mevsim geçişlerinde bünyeyi güçlendirir, stresle mücadelende dostun olur” dedi.

Özel formülle hazırlanan terapinin kişi için özel olduğunu bu nedenle bir başkasının kullanmasının doğru olmadığını vurgulayan Solmaz şunları söyledi:

“Kişiye özel, karışımlar zihinsel ve bedensel yorgunluğu alır. Enerji ve güç vererek yaşam kalitesini yükseltir. Çocuklarda kemik zeka ve beden gelişmesini sağlar. Beden direncini artırarak kış mevsimine dayanıklı girmesini sağlar. Enfeksiyon ve mikroplara karşı koruma sağlar. Bal, hücreleri yenilediği için cildi pırıl pırıl yapıyor. Sabah zinde uyanmanın anahtarı olan bal, gün boyu yorgunluk yaşatmıyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!