• Hürriyet Twitter
R

Üniversite eğitiminin olmazsa olmazı:

Uygulamalı eğitimler hakkında

keşfetmeniz gereken 4 unsur

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Kapsamlı bir üniversite eğitimi tam olarak ne var eder? Bu soruyu yenilikçi bir eğitimi sorgulamak istiyorsak mutlaka kendimize sormamız gerekiyor. Çünkü artık deneyim çağında; teorik bilgiyi pratikle bütünleştirebilmek, deneyimin kendisiyle pekiştirmek gerekiyor. Yani kapsamlı bir üniversite eğitiminin mutlaka uygulamalı eğitim olanağını öğrencilerine sunması gerekiyor. Peki uygulamalı eğitimler hakkında neleri keşfetmeliyiz?

Sizler için derledik…

Teoriyi gerçeğe dönüştürmek!

Üniversitede elbette teorik bilginin ve öğrenmenin büyük önemi var. Fakat yenilikçi çağın deneyim anlayışıyla birlikte teoriyi de aynı oranda pratik saha bilgileriyle geliştirmek gerekiyor. Bunun farkında olan sektördeki öncü üniversiteler ise uygulamalı eğitim süreçleriyle kurdukları atölyeler ve laboratuvarlarla teorinin doğrudan pratiğe ve deneyime dönüştürülebileceği derslikleri hizmete sunuyor.

Deneyim alanlarında çeşitlilik gerekiyor

Uygulamalı eğitimleri tercih eden üniversiteler bu olanağı öğrencilere sunarken belirli sınırlara bağlı kılmıyor. İçlerinde kapsamlı laboratuvar, simülasyon merkezleri, moda atölyeleri ve bilgisayar stüdyolarının yer aldığı kampüs yaşamı; öğrenciye de bilgiyi somut bir işleme ve üretime çevirebileceği bir çeşitlilik sunuyor.

Kariyer sürecine etkisi büyük

Teorinin pratik bilgiyle buluşturulduğu uygulamalı eğitimlerin kariyer olanakları kapsamında da etkisi büyük. Henüz üniversite zamanında saha ve uygulama deneyimi edinen öğrenciler, kariyer yaşamlarına henüz erken yaşlarda başlayarak avantaj yakalıyor. Çünkü kariyer hayatının temellenmesinde deneyim üzerinden öğrenmenin büyük etkisi mevcut.

Sektörde söz sahibi akademisyenler

Uygulamalı eğitimler, sadece akademide değil sektörde de deneyime edinmiş; sektörü tanıyan ve bilen öğretim görevlilerini de içermek zorunda. Sektörün dinamiklerini akademiye yansıtabilecek olan bu konsept; öncü üniversiteler tarafından giderek sahiplenilmeye başlanıyor. Hem sektörde hem de akademide yer alan uzman eğitmenler, profesyonel hayatın gerekliliklerini de öğrencilerle paylaşıyor.

 

Uygulamalı eğitim modeliyle, çağın ve Türkiye’nin öncü üniversitelerinden olan Nişantaşı Üniversitesi, tercih döneminde yenilikçi bir anlayışla eğitim görmek isteyen tüm öğrencileri kampüse davet ediyor.

Şimdi daha fazlasını keşfet!