• Hürriyet Twitter
R

Uçmak isteyeceksiniz! Katar'da unutulmaz bir tatilin şifreleri

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Arap Körfezi'nin turizm açısından en popüler destinasyonlarının başında gelen Katar; bölgenin en güvenli, en renkli, tarihi ve kültürel özellikleriyle ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil deneyimi vaad eden ülkesidir. Peki Katar'a gittiğinizde hangi güzelliklerle karşılaşacağınızı biliyor musunuz? Cevabı içeriğimizde.

Al Zubarah Kalesi'nde zaman yolculuğuna çıkmaya hazır olun

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Al Zubarah Kalesi, 60 hektarlık bir arkeolojik çalışma alanının içinde yer alıyor. Kale ve etrafı, Körfez'de yer alan 18. ve 19. yüzyıla ait en iyi korunmuş ve en kapsamlı yerleşim bölgesi olarak ön plana çıkıyor.

Pearl-Qatar'da lüks alışverişin tadını çıkarın

Akdeniz tarzı yat marinaları, üst segment villaları, dünyaca ünlü restoranları ve lezzetleri, birçok markaya ait butikleri ile lüks alışverişin dünyada en çok bilinen adresleri arasında yer alıyor. Burayı özel kılan bir diğer nokta ise adanın insan yapımı olmasıdır.

Çölün ortasındaki denizle tanışın

Khor Al Adaid, aynı zamanda 'İç Deniz' adıyla da bilinir. Kara yoluyla ulaşımın mümkün olmadığı ve sadece kum tepelerini aşarak ulaşılabilen Khor Al Adaid, UNESCO tarafından Katar'da korunan doğa harikalarından biridir. Bu alanın en büyük özelliklerinden biri de nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan çok sayıda bitki ve hayvan türünü de barındırmasıdır.

Doha'nın en hareketli sokak hayatına kendinizi bırakın

Doha'nın canlı ve geleneksel pazarı Souq Waqif'taki sevimli ve küçük dükkanlarda taze hurma, kabuklu kuruyemiş, mevsimlik lezzetler ve baharatlardan süslemeli mücevherlere kadar çeşitli ürünleri bulabilirsiniz. Alışveriş yapılacak dükkanları kadar geleneksel müzik, sanat ve kültürel gösterileriyle de bilinen bölgede geleneksel Katar yemeklerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Katara'da bölgenin kültürel kodlarını takip edin

Katara Kültür Köyü, bölge mimarisinin modern biçimde yorumlanmasıyla ortaya çıkmış bir yapıdır. Bina, tiyatroları, galerileri ve performans mekanlarıyla ve dopdolu programlarla sizleri karşılar. Burada yapılan en ünlü etkinlik Doha Film Festivali olmakla birlikte, yıl boyunca açık ve kapalı alan etkinliklerine ev sahipliği yapar. Bölgede ayrıca çeşitli mutfaklardan yemekler sunan birinci sınıf restoranlar ve su sporlarının yapılabileceği temiz bir halk plajı da vardır.

Bu güzel tatil destinasyonuna ulaşmak çok kolay!

Qatar Airways, İstanbul Havalimanı'nda misafirlerini bekliyor. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Katar'a günde üç sefer, buna ek olarak dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan İstanbul Havalimanı'nda da günde iki sefer yapıyor. 

Dünyanın birbirinden farklı 160 noktasına Doha üzerinden ulaşabilirsiniz!

Detaylı bilgi için tıklayınız.