• Hürriyet Twitter
R

Sağlıklı bir yaşam için bu alışkanlıklarınızı

gözden geçirin!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Gün içinde tükettiğimiz yiyeceklerle her ne kadar sadece günü kurtardığımızı düşünsek de aslında yaşam tarzımıza ve geleceğimize de yön vermiş oluyoruz. Dolayısıyla beslenme konusunda bugün devam ettirdiğimiz her alışkanlığı, gelecek yıllarımıza yaptığımız bir yatırım olarak düşünebiliriz. Beslenme konusunda bugün yapacağımız fark yaratan seçimlerle gelecekte hayatın tadını sonuna kadar çıkarabiliriz. Nasıl mı? İşte detaylar…

Küçük değişimlerle başlayın

Doğru ve dengeli beslenme konusunda radikal ve hızlı değişimlerden kaçının. Bir anda alacağınız büyük kararlar, hızlıca vazgeçilen alışkanlıklar ve şok diyet programları gündelik yaşam içinde zorlanmanıza neden olabilir. Bunun yerine zamana yayın ve küçük değişimlerle ilerlemeyi seçin. Küçük değişiklikler zamanla sağlığınızda büyük bir fark yaratabilir.

Yaşam tarzı hâline getirin

Sağlıklı ve dengeli beslenmeyi bir yaşam tarzı olarak benimseyin ve bulunduğunuz her ortamda uygulamaya özen gösterin. Evde ve işte daha fazla meyve, az yağlı süt ürünleri, sebze ve tam tahıllı yiyecekler bulundurun.

Öğünlerinize zaman ayırın

Öğün atlamayın veya ertelemeyin ve atıştırmalıklarınızı planladığınızdan emin olun. Mümkün olduğunca yemeklerinizi başkalarıyla birlikte yiyin. Rahatlayın ve yemeklerin tadını yavaşça yiyerek çıkarın.

Su içmeyi unutmayın

Günde ortalama 2,5 litre su içmeye dikkat edin. Özellikle yüksek şekerli içecekler yerine su içmeyi tercih edin. Kafeinli içecekler sonrasında da mutlaka su içmeye özen gösterin.

Kontrollü olun!

Gün içinde kontrollü beslenmeye özen gösterin. Örneğin; ofiste öğle yemekleri ve/veya ara öğünler için evinizde sağlıklı yemekler hazırlayın. Böyle bir imkânınız yoksa ev yemekleri yapan ve uzmanlarca tam not alan restoranları tercih edin. Böylelikle hem gün içinde yedikleriniz üzerinde daha fazla kontrole sahip olursunuz hem de tükettiğiniz yemeklerde kullanılan malzemeler konusunda içiniz rahat olur.