• Hürriyet Twitter
R

Nasıl bir kombiye ihtiyacınız var?
İşte bilmeniz gereken 6 özellik

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Isınma ve sıcak su ihtiyacınız için en verimli seçenek olan kombiler farklı durum ve ihtiyaca göre birçok değişik modelde üretiliyor. Peki eviniz için hangi kombiyi seçmelisiniz? En hesaplı ve en güvenli kombiyi seçerken bilmeniz gereken 6 maddeyi sizin için derledik.

Evinizin konumu ve büyüklüğü önemli

Kombi seçerken hesaba katmanız gereken ilk şey evinizin konumu ve metrekare büyüklüğüdür. Evinizin diğer binalarla ortak duvarı var mı, çatı katı mı, dış cephe izolasyonu yapılmış mı gibi soruların yanı sıra, toplam kaç metrekare olduğu ve tavan yüksekliği gibi teknik konular da seçiminizi doğrudan etkileyecektir. Örneğin tek odalı ve tek banyolu bir ev için 24kw gücünde bir kombi yeterli olabilirken, daha büyük evler için bu miktar 36 Kw modellere kadar çıkabilir.

Küçük bir dolaba bile sığabilmeli

Kombi kullanmak için evin bir odasını veya balkonunu feda etme günleri çok geride kaldı. Artık şık bir ev mobilyası gibi tasarlanan kombiler gerekirse küçük bir dolabın içine bile sığabilecek kadar ergonomik olmalı. Sadece dış tasarımı ile değil, kullanım kolaylığı ile de günlük hayatınızı kolaylaştıracak bir kombi seçmek, alacağınız verimi maksimum hale getirecek önemli bir etkendir.

İşini sessizce yapmalı
Evdeki yaşam alanlarınızın çok yakınında konumlanacak ve özellikle kış mevsiminde çok daha sık devreye girecek olan kombiniz asla bir gürültü kaynağı olmamalı. Gün içerisinde yaşam kalitenizi düşürmemeniz açısından, ileri teknoloji ile donatılmış sessiz çalışan bir kombi sizi ve ailenizi çok daha mutlu edecektir.

Enerji tasarrufu olmazsa olmaz
İyi bir kombi, ısınma ve sıcak su görevlerini yerine getirirken kullandığı enerji miktarını da minimumda tutmalı. Düşük enerji tüketen pompalar veya güneş enerjisi entegrasyonlu modeller hem gaz hem de elektrik tüketiminizi olabilecek en alt seviyeye çekecektir. Yeni teknoloji çift yoğuşmalı kombiler ve geniş ısıtma modülasyon aralığı ile daha az dur-kalk yapan modellerin de faturalarınızı oldukça aşağıya çektiğini göreceksiniz.

Doğa ile barışık olmalı
Enerji kullanılan her yerde aklımıza gelen ilk soru şu olmalı: Bunun çevreye etkisi nedir? Kombi seçerken de bu kriteri göz önünde bulundurmalı ve Premix sistem kullanarak ideal hava-gaz karışımını sağlayan, bu sayede ideal yanmayı gerçekleştirip verim sağlamanın yanı sıra düşük baca gazı sıcaklığı ile düşük emisyon oranına sahip olan modeller her zaman tercihlerinizde ilk sırada olmalı

Güvenlik: O çalışırken gözünüz arkada kalmamalı

Doğal gazla çalışan ve yüksek ısı üreten bir cihazı evinizin içinde güvenle kullanabilmeniz için öncelikle bu işteki en tecrübeli markayı bulup kendinizi ve ailenizi güvenceye almalısınız. İleri teknoloji kullanmakla kalmayıp, teknolojiyi üreten kuruluşların kombi modellerini tercih etmek, düşünmeniz gereken birçok güvenlik sorununu da devre dışı bırakacaktır. Ayrıca bu tarz markaların geniş teknik servis ağı da size ihtiyaç duyduğunuz her konuda destek sağlamaya devam edecektir.

Advertisement