• Hürriyet Twitter
R

Mutlu bir yaşam kuracağınız evinizde aramanız gereken özellikler

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Herkesin hayali, konforlu, huzurlu ve mutlu bir yaşama kavuşmak ve bunu sürdürmektir. Böyle bir yaşam için de özellikler nasıl bir evde yaşayacağınız en temel belirleyicilerden biri olacaktır. Peki mutlu bir yaşam kavuşmak için eviniz nasıl olmalı? İşte cevabı.

Doğayla iç içe olmalı

Büyük şehirlerde insanları mutlu eden şeylerin başında doğaya, yeşile yakın olmak geliyor. Doğayla mümkün olduğunca iç içe olmak, size ve ailenize tahmin edemeyeceğiniz ölçüde ferahlık ve huzur sağlar. Bu huzur, sakin ve mutlu bir yaşama açılan pencereniz olur. Eviniz doğayla iç içe olmalıdır.

Merkezi konumda olmalı

Şehir trafiği malum… İşinize, okulunuza ve sıklıkla kullandığınız sosyal alanlara evinizin yakın olması hem trafikte çok vakit harcamaktan size kurtarır. Hem para hem de zamandan tasarruf edebilir; stresinizi ve gerginliğinizi minimum indirebilirsiniz. Mutlu bir yaşam için merkezi lokasyonlarda yaşamak, pahalı biçilemez artılar sağlar.

Çocukların serbestçe vakit geçirebileceği alanlar sahip olmalı

Mutlu bir aile hayatının belki de en temel noktalarından biri çocukların da mutlu olmasıdır. Hem onların güvenliği için endişelenmeyeceğiniz, hem doğayla iç içe olabilecekleri hem de açık havada istedikleri gibi zaman geçirebilecekleri alanların ulaşılabilir olması hem onları hem de size huzura kavuşturacaktır.

İnce zevklere hitap eden mimari özellikleri barındırmalı

Kendinizi huzurlu hissedeceğiniz evin gerek iç gerekse dış detayları, mimari özellikleri, alan tasarımları konforunuzu artıracak niteliklere sahip olmalı. İş ve sosyal aktiviteler dışında zamanınızın büyük bir kısmının evin içinde veya kın çevresinde geçireceğinizi düşündüğünüzde iç huzuru bulabileceğiniz, hem konforlu hem de gözünüze hitap eden, kullanışlı alanlara sahip olan bir ev tercih etmelisiniz.

Böyle bir eve kavuşmak için ne yapmalısınız?

Bu sorunun cevabı oldukça basit. Şehirden uzaklaşmadan Kuzey Marmara otoyolu, Şile otobanı ve 3. Köprü’ye komşu; doğayla iç içe, size mutluluğu vaat eden hayatı Birbahçe’de bulabilirsiniz!

Evinizin kapısı bir bahçeye, bir terasa ya da bir ormana açılıyor. Görkemli bir ağacın kök salabilmesi için geniş doğal toprak alanlarının korunduğu, pencereden baktığınızda doğanın tüm renklerini görebildiğiniz kocaman, rüya gibi bir bahçeye sahipsiniz. Az katlı, arazi eğimine uyumlu yerleşmiş, kot farkı ile farklı bakış açısına sahip alanlar oluşturulan Birbahçe’de, size yuva hissi veren ferah ve geniş bir evde yaşıyorsunuz. Çocuklarınız evden okula yürüyerek gidiyor. Sabah spor yapıp, akşam günbatımında terasınızda kahvenizi yudumlamanın keyfini çıkarıyorsunuz. Hiç de fena olmazdı, değil mi?

Buraya tıklayarak veya aşağıdaki formu doldurarak hayallerinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz!