• Hürriyet Twitter
R

Milli Mücadele’nin
100’üncü yıldönümünü
Zafer Ultra Maratonu ile kutluyoruz!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Türk milletinin azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermesinde önemli bir yere sahip olan 30 Ağustos tarihi, kazanılan bir savaştan çok daha fazlasını ifade ediyor. Aynı zamanda milli bağımsızlığımızı da ilan ettiğimiz bu çok özel gün, her yıl büyük bir coşkuyla kutlanıyor. 

 

Bu zorlu mücadelenin 100’üncü yıl dönümünde Nef Vakfı, Türk milleti olarak Milli Mücadele zamanlarının amansız yolculuğunu anlamak, içselleştirmek ve kıymetini anlamak amacıyla Zafer Ultra Maratonu’nu düzenliyor. Peki, maraton ne zaman, nerede yapılacak ve kimler katılabilecek? İşte detaylar…

Türk Ordusunun taarruz rotasında koşuyoruz!

Cumhuriyet’in 100'üncü yılı olan 2023 yılı öncesinde, 100'üncü yıl kutlamalarına Milli Mücadele’yi sahiplenerek başlamak, bin bir zorluluklarla imkansız denilen bu mücadelede zaferimizi bir sonraki yüzyıla taşımak için insanlara umut vermek ve destansı kahramanlık hikayelerinin gelecek kuşaklara ilham olmasını sağlamak amacıyla düzenlenen Zafer Ultra Maratonu; 30 Ağustos’ta Afyon Kocatepe’den başlayacak ve 4 Eylül’de İzmir Kemalpaşa’da son bulacak. Kahraman Türk Ordusu’nun taarruz rotası olarak bilinen ve 300 kilometre uzunluğundaki bu rota, böylelikle ilk defa Zafer Ultra Maratonu’yla koşulacak. Ultra Maraton, İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan ve Atatürk’ün “İlk hedefiniz Akdeniz. İleri!” emrini simgeleyen heykeli önünde son bulacak.

Maratona kimler katılabilir?

Yalnızca profesyonel koşucuların katılabileceği Ultra Maraton, 30 Ağustos’ta başlayacak ve 300 kilometrelik bir rotada 6 gün sürecek. Koşucular, maraton boyunca dönemin askeri çadırlarına benzer çadırlarda konaklayacak, yemek menüleri ise savaş dönemi yiyecekleri olacak.

Herhangi bir katılım şartı aranmayan ve www.zaferultramaratonu.com adresinden form dolduran herkesin katılabileceği Halk Koşusu, 30 Ağustos’ta Afyon Kocatepe Anıtı’nda başlayarak Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği’nde son bulacak. 7 buçuk kilometre uzunluğundaki koşuyu tamamlayanlara, Büyük Zafer şehitleri ve gazilerini anmak için dönemin koşullarında verilen yemek menüsü (üzüm hoşafı, yeşil mercimek çorbası ve yarım ekmek) ikram edilecek.

Dünyanın her yerinden katılımın yapılabileceği ve bağışlarla da desteklenebilen Sanal Koşu sayesinde ise şehit ve gazi çocuklarına burs sağlanmış olacak.

Bu yol, nerede başlar, nereye gider? Sadece taştan, topraktan, etrafındaki çalılardan mı ibaret sizce? Bu yol, tarihin yazıldığı yol. Koca bir ulusun kaderinin çizildiği, tüm dünyanın imkansız diye bir şeyin olmadığını öğrendiği yol. Sancaktar Mehmet’in son nefesinde bile bayrağı toprağa düşürmediği Zehra Ana’nın mermi taşıdığı, İsmaillerin, Alilerin, Ayşelerin, Osmanların, Türk milletinin “bir” olduğu ve zafere koştuğu yol.

Bu yol, zafer yolu.

Tam 100 yıl önce koca bir ulus doğdu bu yolda. Asla vazgeçmeden mücadele etmeyi, gücü, azmi, inancı tüm dünyaya gösterdi bu yolda koşanlar. Büyük Zafer’in 100'üncü yılında tıpkı atalarımız gibi biz de “bir” oluyoruz ve onların izinden gidiyoruz.
Tarihin en zorlu mücadelelerinden birinin yaşandığı yolda, dünyanın en zorlu zaferlerinin alındığı topraklarda, koca bir ulusun en zor zamanda imkansız denilen bir zafere umutla koştuğu alanda, aynı zaferin izinden emin adımlarla koşuyoruz.

Ay-yıldızlı bayrağımızı taşıyarak omuz omuza koşmak için Nef Vakfı olarak düzenlediğimiz Büyük Zafer Ultra Maratonu’na tüm halkımızı bekliyoruz.

Katılmak için tıklayınız