Makyajla uyumak gibi

bir hata yapmamanız

için 4 sebep!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Harika bir gün geçirdiniz, eve gelip tüm yorgunluktan kurtulmak için hemen yatağa atlayıp uyumak istiyorsunuz; fakat yorgunluğunuz nedeniyle yüzünüzdeki makyajı temizlemek istemiyorsunuz. Herkesin ara sıra uyguladığı bu hatalı alışkanlığı yapmamanız için aslında birden çok sebep mevcut!

Cildinizin yağ dengesini bozar

Makyajla uyumak, cildinizin yağ dengesini daha da bozar ve cilt üzerinde istenmeyen zararlara sebebiyet verir. Yağ dengesinin bozulması, yüzünüzde sivilce ve siyah nokta gibi unsurlara davetiye çıkarabilir.

Gözlere dikkat

Rimel ve göz farı sonucunda ortaya çıkan göz makyajınızı temizlemeden uyumanızın göze sandığınızdan çok daha büyük zararı var. Göz çevresinin nefes alamamasına neden olan bu durum, göz çevrenizin tahriş olmasına ve kirpik diplerinizin kırılmasına sebep olabilir. Bu durumlardan daha kötüsü ise makyajla uyumanın göz enfeksiyonlarına neden olabileceği gerçeğidir.

Cildiniz daha da yaşlanır

Elbette cildiniz makyajla uyumanız nedeniyle daha çabuk yaşlanır. Makyajla uyumayı alışkanlık hâline getirmeniz ve uyumadan önce yüzünüzü temizlememeniz yüzünüzdeki kırışıkların artmasına ve gözeneklerin kapanmasına neden olur.

Makyaj temizlemek daha da zorlaşır

Makyajla uyumanız sabah kalktığınızda içinden çıkılması daha da zor bir durum yaratabilir. Makyajınızı silmek ve yüzünüzü temizlemek, uyumadan önceki makyajınıza nazaran daha kompleks bir işleme neden olacaktır.

Peki makyaj temizliğiniz için nasıl bir ürün kullanabilirsiniz?

Makyajla uyumanın zararlarını inceledikten sonra sizlere bir çözüm önermek istedik. Yağlı ciltler için kusursuz ve mat bir görünüm sağlayan ve içeriğinde; sert kimyasal, parfüm, renklendirici, salisilik asit, alkol, paraben, mineral yağ ve herhangi bir hayvansal içerik bulunmayan makyaj temizleme sularını tercih etmeniz işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Kekik, çinko, cadı fındığı gibi doğal içeriklerin kombinasyonunu içeren bu tarz ürünler, cildinizin günlük detox rutinini de sunmaktadır.