• Hürriyet Twitter
R

Kurban ile hatırla... 
Kurban neden önemli?

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Bu Kurban’da sizden destek bekleyenler var

Sözlükte “yaklaşmak”, “Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey” anlamlarına gelen kurban, aynı zamanda İslam coğrafyasının farklı noktalarındaki insanları da bir araya getirerek onları da birbirine yakınlaştırır. Yapacağınız her kurban bağışı ile Türkiye’de ya da çok uzak bir kardeş coğrafyada bir çocuğun yüzünün gülmesine, bir ihtiyarın veya yardım bekleyen bir annenin mutluluğuna vesile olabilirsiniz.

Kurbanı paylaş, iyiliği hatırla

Kurban bağışlarınız aynı zamanda iyiliği hatırlamanın ve paylaşmanın da en güzel yoludur. Mutlu etmek, mutlu olmanın anahtarıdır. Bağışlarınızın destek bekleyen insanları mutlu edeceğini bilmek, size de moral ve motivasyon vererek, hem iyiliği hatırlamanızı hem de kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Desteğiniz çocukların sevinci olsun

Dünyada meydana gelen pek çok zulümden en çok masum çocuklar etkilenir. Sağlıklı beslenmeye, mutlu olmaya, dünyaya umutla bakmaya ve iyiliği hissetmeye herkesten çok çocukların ihtiyacı var. Desteğiniz, çocukların sevinci ve umudu olur. Yetimlere yaptığınız tek bir iyilik bile milyon mutluluğun kapılarını açar. Bu Kurban’da onların mutluluğuna ortak olun.

29 yıllık tecrübe

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın geçen yıl düzenlediği Kurban organizasyonunda Türkiye ve 52 ülkede 82 bin 411 hisse kurbandan, 3 milyon 951 bin 780 ihtiyaç sahibi faydalandı. İHH Vakfı, bu Kurban Bayramı’nda Türkiye ile birlikte 65 ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmeyi hedefliyor. 1993 yılında bir grup hayırseverin el ele vermesiyle Türkiye’de ilk defa kurban projesini gerçekleştiren İHH, 29 yıldır gerçekleştirdiği kurban çalışmalarında her yıl onlarca ülkeyi ziyaret ederek milyonlarca insana yardım ulaştırıyor.

Bu Bayram'da bağış bedeli 1200 TL

Kurban fiyatları, dünyanın her yerinde farklılık gösteriyor. Fiyatların düşük olduğu bölgelere yapılan kurban bağışlarının artacağı, buna karşın fiyatların yüksek olduğu yerlere bağışların azalacağı tahmin edildiğinden İHH, stratejik olarak bütün bölgelerden kurban fiyatlarını alıp ortalama bir fiyat belirledi. İHH’nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli yurt içinde ve yurt dışında tek fiyat olarak 1200 TL.

İhtiyaç sahibi insanlar nasıl belirleniyor?

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın dağıtım programında ilk sırada mülteci kampları, savaş ve doğal afet mağdurları, yetim yurtları, yetim aileleri, yaşlılar, kimsesizler, dullar, toplumun yoksulluk çeken kesimleri, okullar, medreseler ve hastaneler geliyor. Kurban öncesinde her kurban kesim bölgesi için detaylı olarak raporlar hazırlanıyor. Müslümanların azınlık durumda bulundukları ülke ve bölgeler öncelikli olarak dikkate alınıyor.

Kurbanlıklar nasıl kesiliyor?

Kurbanlıklar İHH görevlilerince kesim yapılacak olan ülkelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak satın alınıyor. Kurbanlıklar İslami usullere uygun olarak kesiliyor. Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılıyor. Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilgi, kısa mesaj ile vekâlet sahiplerine iletiliyor.

Hayırseverler, bağışlarını, İHH merkezlerine giderek elden, internet üzerinden online olarak ya da vakfın 0212 631 2121 numaralı telefon numarasından detaylı bilgi alınarak yapabilecek.

Bağışlarınızı internet üzerinden yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.