Kirada oturmak yerine ev almak neden daha mantıklı?

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

katkılarıyla...

Çoğumuzun hayali bir ev sahibi olmak... İçini istediğimiz gibi dekore etmek, duvarlarına istediğimizi yapmak, en önemlisi artık kira derdinden kurtulmak. Tabi bir de bu işin birikim tarafı var. İhtiyacın ötesinde, geleceğimizi garanti altına almak için de ev sahibi olma hayallerimiz var.  İşte, ev sahibi olmayı artık ertelememeniz için çok geçerli gerekçeler...

İnsanın kendi evi gibisi yok

Eğer bir kiracıysanız yaşam alanlarınızda yapmak istediğiniz değişikliklerde çok da özgür olamıyorsunuz. En basitinden bir çivi çakarken bile düşünmek zorunda kalıyorsunuz. Dekorasyon fikirleriniz hep hayal olarak, söyledikleriniz hep keşke olarak kalıyor. Duvarları boydan boya fotoğraflarla, tablolarla doldurmak isterken; ev sahibi kokusundan bir tanesini asarken bile çekiniyorsunuz. 

Fakat bir ev sahibiyseniz durum oldukça değişiyor. Artık tam istediğiniz gibi, keyfinize göre yaşam alanlarınızı oluşturmakta özgürsünüz! İsterseniz duvarı yıkıp, salona bile katabilirsiniz. 

Çileli bir hikâye: Taşınma

Hem maddi hem manevi olarak yorucu ve inanılmaz stresli bir süreç taşınma işi. Kamyonun park edememesi ile başlayan sıkıntı, amatör nakliyecilerle kabusa dönüşür. Kaosa dönen paketleme işleri, kapıdan geçmeyen mobilyalar, kaybolan ve hasar gören eşyalar, liste böyle uzar gider. Bir evi hatıralarıyla bırakıp gitmek bir yana; emlakçı parası, nakliye sıkıntısı, depozitosu derken maddi külfeti de oldukça fazla. 

Ev sahibi olmanın diğer güzel yanı ise bu; taşınma stresine son vermesi.

Birikim, birikim, birikim

 Ev sahibi olmak size huzurlu ve konforlu bir yaşam alanı sunmaktan, çok daha fazlası. Bunu geleceğinize yaptığınız bir yatırım olarak da düşünebilirsiniz. Hem de değerini kaybetmeyen, hatta gittikçe değerlenen bir yatırım... Hayatınızda karşınıza çıkabilecek değişik durum ya da fırsatlarda da her zaman sizi garanti altına alan bir evinizin olması, bu durumlardan çok daha karlı çıkmanızı sağlar. Örneğin şehir veya ülke değiştirmek zorunda kalırsanız; evinizi kiraya vererek, size destek olacak bir kira gelirine sahip olabilirsiniz.

Unutmayın; sadece ev değil, istediğiniz gibi değerlendirebileceğiniz bir birikim de satın alıyorsunuz. 

Boşa giden paralar

Her ay “Acaba parayı sokağa mı atıyorum?" düşüncesi kafanızdan en az bir kere geçiyor değil mi? Bir de üzerine sözleşme döneminde her yıl zam gerginliği yaşıyorsunuz. Daha iyi bir yere kiraya çıkma şansınız yoksa da kendinizi sıkışmış gibi hissediyorsunuz, biliyoruz...

Evet, boşa giden paralar derken bahsettiğimiz şey tam olarak kira gideri. Her ay içimiz acıya acıya ödemek zorunda olduğumuz o paralar... Büyük ihtimalle şu ana kadar verdiğiniz kiralarla bir ev sahibi olmuştunuz bile.

İstanbul Anadolu yakasının en prestijli bölgelerinden biri olan Küçükyalı’da gerçekleştirilecek olan Nidapark Küçükyalı projesi, 4 etaptaki toplam 10 konut bloğu ve 4 ofis kulesinden oluşuyor. 3 bloktan oluşan Nidapark Küçükyalı Kınalı etabında 2+1, 3+1 ve 4+1, Nidapark Küçükyalı Burgaz 4 blok ile 2+1, 3+1 ve 4+1 ve Nidapark Küçükyalı Heybeli etabı 2+1 ve 1+1 seçeneklerinden oluşuyor. Nidapark Küçükyalı Sedef’de ise 2 blok, 1+1 ve 2+1 seçenekleri mevcut.

Projenin sosyal tesisin içinde açık yüzme havuzu, fitness salonu, spor sahası, kafeterya, yürüyüş ve bisiklet yolları, çocuk oyun kompleksi, kent meydanı, zaman meydanı, kent agorası ve yeşilin tonları parkı gibi geniş alanlar yer alıyor. Proje içerisinde 350 m uzunluğunda tasarlanan alışveriş caddesi üzerinde mağaza, restoran ve kafeler yer alacak.

 Formu doldurun, sizi arayalım!