• Hürriyet Twitter
R

İş deneyimini mezun olmadan kazanın

5 adımda 'İş Başında Mesleki Eğitim'i keşfedin

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Üniversite öğrencilerinin tercihlerini etkileyen temel faktörlerin başında mezuniyet sonrası iş imkanlarının genişliği geliyor. Bu haklı ve yerinde kaygının öğrencilik hayatı boyunca üstünüzde yaratacağı baskıyı azaltmak için İş Başında Mesleki Eğitimi sizin için mercek altına aldık.

Üniversite öğrencilerinin ortak kaygısı: İş bulma

Üniversite tercihi döneminde öğrenciler hayallerindeki bölümü seçerken üniversitenin akademik ve teknolojik altyapı yeterlilikleri kadar mezuniyet sonrası iş bulma oranına göre de tercihlerini yapıyor. Öğrencilerin en temel kaygısı, mezuniyet sonrası kolaylıkla iş bulmak olarak öne çıkıyor.

Akademik eğitimden fazlası gerekiyor

Akademik eğitim işin temeli olsa da mezuniyet sonrası iş bulma konusunda, adaylarda aranan temel özellikler mesleki uygulamalara aşina olunması ve mümkünse belli bir ölçüde bu uygulamalara yeni mezunların katılmış olması oluyor. 

Çözüm: İş Başında Mesleki Uygulama

Üniversite öğrencilerine akademik eğitimden fazlasını vermek ve onları iş hayatına hazır birer birey olarak mezun etmek için İş Başında Mesleki Uygulama programı geliştirildi. Buna göre öğrenciler 7 dönem kampüste, 1 dönem de sektörde eğitimlerine devam ediyorlar. Peki bu uygulamayla öğrenciler neler kazanıyor?

Öğrencilik bitmeden mesleki deneyim kazandırıyor

İş Başında Mesleki Uygulama'nın ilk çıktısı, öğrencilere okul bitmeden mesleki tecrübe kazandırıyor olması. 7 dönem okuldaki eğitimin ardından 1 dönem de mesleklerine uygun sektörlerde uygulamalı mesleki eğitim gören öğrenciler, iş hayatını rakiplerine göre daha erken tanıyor ve çalışacakları sektöre dair yaşayarak, ilk elden bilgi sahibi oluyor.

Öğrenciler, okul bitmeden iş ağı kurmanın avantajlarını yaşıyorlar

İş Başında Mesleki Uygulama sayesinde öğrenciler, ilgili sektörlerde tecrübe kazanırken bir yandan da iş yaşamı boyunca kendilerine avantaj sağlayacak olan iş ağını erkenden kurmaya başlıyorlar. Böylece çalışacakları sektörlerde tanıdıkları profesyoneller ve şirketlere dair derinleşen bilgileriyle kısa ve orta vadede istedikleri sıçramaları yapabilecek; rakiplerinden her zaman bir adım önde olabilecekler.

Üniversite olarak öneminden ve değerinden asla taviz vermediğimiz eğitim adımlarımızdan biri de iş başında mesleki uygulama. Bu kavram, öğrencilerimize sunduğumuz ayrıcalıklarımızdan yalnızca biri. İş başında mesleki uygulamalar sistemimiz sayesinde öğrencilerimizi hem iş hayatına hazırlamış oluyor hem de meslekleriyle ilgili deneyim kazanmalarına ve önemi tartışılmaz bir iş ağı kurmalarına kapı aralıyoruz. Dört yıl eğitim alacak lisans öğrencilerimiz, eğitimlerinin ilk 7 dönemini kampüste derslere katılarak, son dönemlerini ise sektörde mesleki uygulamalarını yaparak mezun olurlar.

Detaylı bilgi için tıklayın!