• Hürriyet Twitter
R

Gördüğünüz ilk kaskoyu hemen yaptırmayın!
İşte kasko yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler…

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Hayatta beklenmeyen durumlarla karşılaşmamız her an ve her yerde an meselesi… Kendimizi en güvende hissetmek istediğimiz yerlerden biri olan otomobillerimizde de çarpışmadan hırsızlığa, selden doluya, yolda kalmadan yaralanmaya kadar birçok riskle karşı karşıyayız. Tüm bu olumsuzlukları en az hasarla atlatabilmek içinse kasko oldukça önemli. Bu nedenle kasko yaptırırken ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Peki, iyi bir kaskonun olmazsa olmaz özellikleri neler? Sizin için derledik…

Servis ağı yeterli mi?

Kasko yaptırırken dikkat edilmesi gereken en önemli kriterlerin başında; kasko şirketinin Türkiye genelinde geniş kapsamlı bir servis ağına sahip olması geliyor. Çünkü gerek şehir içinde gerekse de şehir dışında aracınız bozulduğunda ilgilenecek bir servis bulabilmeniz özellikle zaman kaybı yaşamamanız için büyük önem taşıyor. Öte yandan servis ağının sadece sayıca fazla olması da yeterli bir kriter olarak görülmüyor. Aracınızda oluşan hasarın tespiti ve onarımı için emin ellerde olması da şart. Bunun için de yetkili servisin alanında uzman olmasına dikkat etmek gerekiyor.

Seçenekli yedek araç hizmeti var mı?

Kasko şirketinizi seçerken beklenmeyen durumlarda gündelik yaşam kalitenizin aksamaması için çözümler üretebilen firmaları tercih etmeniz size birçok avantaj sağlar. Örneğin; aracınız bozulduğunda ya da hasarlı bir kaza yaşadığınızda, aracınızın serviste olduğu süre boyunca kullanabileceğiniz yedek araç güvencesi sunan bir kasko şirketi, gündelik rutininizi korumanızı sağlar. Bununla yetinmeyip aracınıza en yakın segmette bir yedek araç hizmeti sunan bir kasko şirketi ise size kendinizi değerli hissettirir.

7/24 yardım hizmeti sunuyor mu?

Kaza ve arıza durumlarını önceden kestirmek maalesef mümkün değil. Bu nedenle oluşan herhangi olumsuz bir durumu, saat kaç olursa olsun anında çözüme kavuşturabilmek için seçeceğiniz kasko şirketinin mutlaka 7 gün 24 saat hizmet sunan bir yardım merkezinin olmasına özen göstermeniz oldukça önemlidir.  

Sınırsız sorumluluk teminatı sunuyor mu?

Zorunlu Trafik Sigortası, kusurun size ait olduğu bir kaza durumunda çarptığınız aracın, araçtaki kişilerin veya yayaların maddi ve bedeni zararlarını karşılar. Yani Zorunlu Trafik Sigortası teminatları sadece 3. şahsı ve karşı aracı korumaya odaklanır. Ancak zararlar sadece teminatın kapsadığı ölçüde ödenir. Seçeceğiniz kasko şirketinin hem teminat dışında kalan zararları hem de sizin ve aracınızın maddi ve bedenen zararlarınızı karşılaması böyle durumlarda hayatınızı kolaylaştırır.

Advertisement