• Hürriyet Twitter
R

Geçmişe Özlem Duyanların Ne Kadar Haklı Olduğunu Kanıtlayan 5 Durum

 

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Geçmişin daha güzel, daha estetik olduğunu düşünenlerin sayısının hiç de az olmadığını söyleyebiliriz. Daha kısıtlı imkânlarla daha güzel bir yaşamın mümkün olduğuna inananların bu görüşünü güçlendiren 5 nostalji kokan duruma değindik. Buyurmaz mıydınız?

Her şeyin başının kalite olduğu o günlerle başlayalım

İnsanlar, herhangi bir eşya satın alırken onları uzun zaman kullanacaklarını bilirlerdi. Bu yüzden de tercihlerini iyice düşünür, ince eleyip sık dokurlardı. Bir şey, satın almak için satın alınmaz, kalite ön planda tutulurdu. Ne de olsa evladiyelikti. Eskimeden kullanılacak kadar uzun süre dayanacak olmasına verilen önem, her şeyin şimdiki kadar kolay tüketilmediğinin de kanıtıydı adeta.

İncelikli detaylar ön plandaydı

Bugüne göre daha zarif kıyafetler tercih edilirdi. İnceliğin detaylarda saklı olduğu bilinir, kıyafetlerin hepsi birbirini küçük detaylarla tamamlardı. Kırışık veya bol giysiler değil, daha şık ve bütünlüklü kıyafet anlayışı yaygındı. Kıyafetlerin tamamlayıcısı olarak bilinen aksesuarlar bile başlı başına bir zarafet örneğiydi.

Ah o anlamlı şarkılar ve değerli kayıtlar

Müzik, birçok duyguyu anlatmak için aracılık ederken kibar, derinlikli ve anlamlı sözler kullanılırdı. Bugün bile eski şarkıların tekrar tekrar cover’lanması, üzerine ne kadar düşünülüp yazıldıklarını gösteriyor. Ne modası geçiyor o şarkıların, ne de hafızalardan siliniyor. Hala her duyduğumuzda duygularımız harekete geçiyor. Eski şarkılarla keyifleniyor, hüzünleniyoruz…

Her şey kararında ve düzeyliydi

Ölçülü olmak özellikle ikili ilişkilerin baş tacıydı. İster sosyal ilişkilerde, ister eğlence etkinliklerinde her şey tadında bırakılırdı. Düzeyin düşürülmesi kabul edilemez, şehir kültürü yaşatılır ve nezaket kurallarına dikkat edilirdi.

Evlerde rafine zevkler hakimdi

Sosyal hayat canlı olmasına karşın şimdiki kadar sosyalleşme mekânı olmamasından dolayı evlerde daha çok vakit geçirilirdi. Bu sebeple de insanlar evlerini nasıl dekore ettiklerinden, kullandıkları eşyalara, aksesuarlara kadar her şeyi incelikle düşünür ve öyle adım atarlardı. Bu biraz da misafire verilen değerdi.

Şimdi O Günlere Dönüyoruz ve
Hepinizi Vintage Days İstanbul’a Bekliyoruz!

14-15-16 Aralık tarihlerinde Social İstanbul’da gerçekleşecek olan Vintage Days İstanbul; 3 gün boyunca kıyafetten takıya, aksesuardan porselene, müzikten resime, dans gösterilerinden oturumlara kadar birçok aktiviteyle sizleri 1940’lara kadar götürüyor. İstanbul’dan Ankara’ya en popüler “vintage” markalar burada buluşuyor. Geçmişin unutulmaz değerlerini yeniden deneyimlemek isteyen herkesi bekliyoruz. Kaçırmayın!

Daha fazlası için tıklayın!