• Hürriyet Twitter
R

Evinizde huzuru artırmanızı sağlayacak 4 öneri

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723 Created with sketchtool.

Yaşadığımız pandemi ile birlikte evlerimizde belki de ilk defa bu kadar uzun zaman geçiriyoruz. Hâl böyle olunca evlerimizin çok daha huzurlu ve güvenli olmasını istiyoruz. Peki, bunun için neler yapabiliriz? İşte detaylar…

Özel alanlar oluşturun

Pandemiyle birlikte sosyal yaşamımızın neredeyse tamamını evlerimize taşımak durumunda kaldık. Günümüzde birçok evde, bir yanda iş toplantıları yapılırken diğer yanda online dersler/seminerler dinleniyor. Hepsinin bir ortamda yapılması ciddi bir kaos oluştururken aynı zamanda verimi de düşürebiliyor. Bu nedenle; aile bireylerinin her birine, gündelik yaşamlarına uygun özel alanlar sağlanması büyük önem taşıyor.

Aile bireylerinin fikrini sorun

Tüm aile bireylerini ilgilendiren konularda ortak kararların alınması ev içinde huzur sağlamada oldukça etkili faktörlerin başında geliyor. Örneğin; ortak kullanım alanlarının herkesin zevkine ve ihtiyaçlarına uygun olması oldukça önemli. Sadece ebeveynlerin istek ve zevklerini yansıtan salonlar, çocuklarda aidiyet duygusunun gelişmesini zorlaştırabilir.  Öte yandan; çocuk odalarının dekorasyonunda ise tamamen çocuk odak merkezinde olmalıdır. Çünkü çocuk odaları; çocukların kendilerini özgürce ifade edebildikleri tek alandır. Ebeveynlerinin seçimlerine göre hazırlanmış bir oda, çocuğu yansıtmayacağı için genel olarak kendi ifadelerini açığa çıkarmasına engel olabilir.

Evinizde küçük değişiklikler yapın

Evde büyük değişimler yapmak, maddi ve manevi anlamda zorlayıcı olabilir. Bunun yerine küçük dokunuşlarla evlerlerine tazelik getirebilirsiniz. Örneğin; sarı, turuncu ve kırmızı gibi canlı renklerin hakim olduğu kırlentler, büyük yapraklı çiçekler, ahşap tarzda aydınlatmalar ve şık tablo bir anda evinize farklı bir hava katabilirsiniz.

Evinizi sigortalattırın

Evinizle ilgili her türlü güvenlik önlemini aldığınızı düşünebilirsiniz; ancak atladığınız en ufak bir detay ya da apartmanınızda yaşanana beklenmeyen bir durum evinizde istenmeyen zararlara neden olabilir. Bu tip durumlarda; usta geldi gelmedi, masraflar bütçemi aştı aşmadı stresi yaşamamak için kapsamlı bir ev ve eşya sigortası yaptırabilirsiniz.

Aksigorta Ev ve Eşya Sigortası ile evine ait tüm güvenli detaylar tek çatı altında toplandı!

Ev sahipleri ve kiracılar için tam güvence sağlayan Aksigorta Ev ve Eşya Sigortası ile eviniz ve değer verdiğiniz eşyalarınız her zaman güvende!

Detaylı bilgi için tıklayınız

Advertisement