• Hürriyet Twitter
R

Emzirme sürecinde hayatınızı kolaylaştıracak çözümler

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Anne sütü, bebeğin hem sağlık hem de psikolojik gelişimini etkilerken bebekle anne arasında olan güven duygusunun da gelişmesine yardımcı oluyor. Ancak emzirme serüveninde yaşanan bazı sorunlar, bu sürecin sağlıklı ilermesinde birtakım sıkıntılara neden olabiliyor. Söz konusu bu sorunları ve çözüm sizin için araştırdık.

Acısız bir emzirme süreci için göğüs uçlarınızı koruyun

Göğüs ucunda yaralanma ve acı hissi, annelerin emzirme sürecinde sıklıkla karşılaştığı yaygın sorunların başında gelir. Yanlış emzirme teknikleri, bu sorunun oluşmasında ve sürekli tekrar etmesinde oldukça etkilidir. Bu nedenle annenin öncelikle bebeğini doğru bir şekilde emzirdiğinden emin olması gerekir. En doğru teknik; bebeğin göğüs ucunu tamamen kavrayarak emmesi şeklindedir. Bebeğin, göğüs ucunu tam olarak kavrayamadığı durumlarda ise annenin göğüs ucu koruyucu kullanması önerilir. Küçük ve orta olmak üzere iki farklı boyuta sahip göğüs ucu koruyucuları; bebeğin, emzirme sırasında annesinin tenini ve kokusunu hissetmesini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Söz konusu ürün, göğüs ucunun ölçüsüne uygun olarak seçildiğinde hem bebeğin etkili bir şekilde beslenmesine yardım eder hem de annenin göğüs uçlarını çatlak ve yaralardan korur.

Göğüs uçlarında oluşan yaraların hızlı iyileşmesi için…

Emzirme döneminde hassaslaşan ve yaralanan göğüs uçlarının iyileşebilmesi için giyilen çamaşıra teması azaltmak ve mümkün olduğunca yaranın hava almasını sağlamak gerekir. Böyle bir durumda göğüs kalkanı kullanmak, hem yarayı hızla iyileştirir hem de yara iyileşene kadar emzirme sırasında annenin canının acımaması sağlanır. Göğüs kalkanı, yumuşak masaj yastıkları sayesinde ideal bir koruyucu olmasının yanı sıra, süt sağarken ya da iki emzirme arasında sızan sütü toplayarak her damlası değerli anne sütünün bebeğe tekrar verilmesine de yardımcı olur.

Olası ya da beklenmeyen durumlar için sütünüzü saklayın

Bebekle annenin güven ortamının devamlılığı için elbette direkt olarak emzirmek en etkili yöntemdir. Ancak annenin çalışmaya başlaması ya da annenin bulaşıcı bir hastalık geçirmesi durumlarında, bebeği anne sütünden mahrum etmemek için göğüs pompası kullanılması önerilir. Özellikle elektrikli göğüs pompaları, her yerde kolay ve gürültüsüz kullanımlarıyla annelere büyük kolaylık sağlar. Bebeğin beslenme ritminden ilham alan ve bebeğin beslenme hareketlerini taklit ederek nazik ama etkili bir süt sağma konforu sunan bu göğüs pompaları, farklı süt sağma seviyeleri ve hafıza özelliğiyle de dikkat çeker. Böylelikle anne, kendi için en uygun sağım ayarını seçebilir ve cihazını her defasında o modda çalıştırabilir.  

Anne sütünün hayati önem taşıdığının bilinciyle anne ve bebeklerin her zaman yanında olan Philips Avent, geliştirmiş olduğu emzirme çözümleri ve projeleri ile annelerin emzirme serüveninde de yanında olmaya devam ediyor.

Detaylı bilgi için tıklayınız