• Hürriyet Twitter
R

Doğal şifa kaynağı satsuma mandalina hakkında bilinmesi gerekenler

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Kokusu ve parlak turuncu rengiyle dikkat çeken satsuma mandalina, tezgahlardaki yerini almaya başladı! Peki, tam bir şifa deposu olarak bilinen bu mandalina türünü diğer mandalinalardan ayıran özellikler neler? Sizin için araştırdık…

Meyvesi çekirdeksiz ve tatlıdır

Satsuma mandalina, çekirdeksiz mandalina denildiğine akıllara ilk gelen mandalina türüdür. Koyu turuncu bir kabuğa sahip olmasından dolayı bazı yörelerde “turuncu altın” olarak anılır. Meyvesi yumuşak yapıda olan bu mandalina türü, oldukça tatlı bir yapıya sahiptir.  

Kabuğu kolay soyulur

Satsuma mandalina, diğer mandalina türlerine göre daha büyük ve yatsı olmasıyla bilinir. Mandalinanın bu iri görünümü, ortalama 3-4 milimetre kalınlığındaki kabuğu ile meyve etinin sıkı sıkıya bağlı olmamasından kaynaklanır. Satsuma mandalinanın kabuğu, kaba görünümünün aksine oldukça yumuşaktır ve bu özelliği sayesinde kolay soyulabilir.

Ülkemizde en yaygın Ege ve Akdeniz bölgelerinde  yetiştirilir 

Soğuğa karşı dayanıklı olmasıyla bilinen satsuma mandalina, hasattan maksimum verim alabilmek için genel olarak ılıman iklimlerde yetiştirilir. Ülkemizde daha çok Ege ve Akdeniz kıyılarında yetişen bu mandalina türünün ilk hasadı Ekim ayının sonlarında başlar ve Aralık ayının son haftasına kadar devam eder.

B ve C vitamince zengindir

Doğal bir antioksidan özelliği gösteren satsuma mandalina, içeriğinde yüksek miktarda bulunan B ve C vitaminleri sayesinde vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardım eder. Akşam yemeğinden bir süre sonra yenilen 1-2 mandalina hem vücudu hastalıklara karşı korur hem de uyku düzeni sağlar.

Mandalina alırken bunlara dikkat!

Bağışıklık sistemini güçlendirmek ya da nezle, grip gibi hastalıkları hafif atlatabilmek için mandalina tüketmek oldukça önemli. Ancak sağlımızı koruyalım derken daha çok hasta olmamak için alınan mandalinanın doğal üretilmiş olmasına dikkat etmekte fayda var. Kimi üreticiler, daha çok ve daha hızlı mandalina yetiştirmek için ürünleri yeşilken toplayıp çeşitli tarım ilaçları ve kanserojen maddelerle olgun görülmelerini sağlayabiliyor. Bu nedenle güvenilir üreticilerden almaya özen göstermek gerekiyor.

LÖSEV olarak kansere “dur” diyebilmek için büyük bir sorumluluğa imza attık ve LÖSEV Çiftliğinde tarım ilaçsız, zehirli gazsız ve parafinsiz mandalina üreterek satışa sunduk. Üstelik, sizler doğal mandalinalarımızla sağlığınızı korurken elde edilen gelirle lösemili çocuklarımız tamamen ücretsiz tedavi olabilecek.

Hemen sipariş vermek için tıklayınız