• Hürriyet Twitter
R

Doğadan şehire:

+Doğal gıda tüketimi

artık bir trend!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Büyük şehirlerde yaşamak elbette birçok kişi için yeni fırsatları ve çok çeşitliliği simgeliyor. Fakat şehrin dinamikliği ve iç içe geçen yaşamı bazen insanların yeni ihtiyaçlar duymasına sebebiyet veriyor. Bunlardan birisi de özellikle şehirdeki insanların da bir trend hâline dönüştürdüğü ‘doğal gıda tüketimi’ konusu. Peki doğal gıda tüketiminde neler var? Artıları neler?

Hazırsanız keşfe çıkalım.

Bilinçli tüketicinin tercihi:

+Doğal beslenmek neden önemli?

Doğal gıda tüketim alışkanlıklarını keşfetmeden önce doğal gıda tüketiminin çevreye ve kişiye faydasına da değinmek gerekiyor. Doğal koşullarda yetiştirildikleri için üretildiği yerde herhangi bir çevre kirliliği yaratmayan bu ürünler; beraberinde tüketiciye de sağlıklı beslenme noktasında fayda sağlıyor. Üretim koşulları nedeniyle tüketiciye sağlıklı lezzet sunabilen bu ürünler; bilinçli tüketicinin baş tercihi konumunda bulunuyor.

Nelerden oluşuyor?

+Doğal gıda tüketimi

Doğal gıda tüketimi artık yeni bir alışkanlık hâline geliyor. Bu yeni trend; doğal süt, yumurta, doğal peynir çeşitleri, dalından sebze ve meyveler, organik gıdalar vb… gibi doğal gıda ürünlerini hayata dâhil etmeyi ifade ediyor. Beslenme alışkanlıklarını sağlıklı bir temele çekmek isteyen şehirliler özellikle bu trend için yeni organik pazarlardan alışveriş yapmayı tercih ediyor.

Tüketimde yeni alışkanlıklar:

+Yelpaze genişliyor

Doğal pazarlar; tüketimde yeni alışkanlıklar yaratma noktasında öne çıkıyor. Doğal pazarlar; ürün yelpazesini geniş tutarak her türden beslenme tarzına yönelik ürünler sunabiliyor. Türkiye’nin birçok farklı yerinden çeşitli gıdaların bulunabileceği doğal pazarlar; şehirli tüketicilerin sağlıklı yaşam alışkanlığını da sahiplenmelerine fırsat tanıyor.

Keşfetmek gerek:

+Doğal Pazar konsepti

Büyük şehirlerde yaşayanların ortak dertlerinden bir tanesi de doğal gıda ürünlerine ulaşmanın eskisine oranla oldukça güç bir hale gelmiş olması… Bu noktada bilinçli tüketiciler için bir fırsat tanıyan doğal pazarlar, şehirlilerin hem yaşam hem de beslenme alışkanlıklarına yönelik bir bilinç kazandırmayı da hedefliyor. Bu pazarların yeni ve en kapsamlı örneği olan Büyükyalı Doğal Pazar;  Türkiye’nin dört bir yanında büyük bir özenle yetiştirilip getirilen çok çeşitli gıda ürünlerini şehirli ve bilinçli tüketicilerin ihtiyaçlarına sunuyor. Sebze, meyve; süt ürünleri, un, salça, zeytinyağı ve ekmek çeşitleri gibi birçok ürünü pazarda sunabilen bu konsept aynı zamanda doğal ev ve kişisel bakım ürünlerini de ürün yelpazesinde bulunduruyor. Yani şehirdeki insanların doğal ihtiyaçlarına yönelik bütünleşik bir çözüm sunuyor.

İyi ve sağlıklı yaşam için aradığınız her şey Büyükyalı Doğal Pazar’da. Bir Kültür Sanat ve Yaşam merkezi olan tarihi Fişekhane'de bulunan Büyükyalı Doğal Pazar'la artık tüketiciler doğal sütten yumurtaya, çeşit çeşit peynirden dalından sebze ve meyvelere, en taze deniz ürünlerinden organik gıdalara ve çok daha fazlasına rahatlıkla ulaşabilecek. Yerel markaların sağlıklı ve lezzetli doğal ürünleri; İstanbul’un en değerli kültürel ve endüstriyel mirası niteliğindeki tarihi binaların büyüleyici atmosferinde, keşfetmenin keyfini doyasıya yaşatan, keyifli, lezzetli, zengin ve sıra dışı bir alışveriş deneyimiyle şimdi sizi bekliyor.