• Hürriyet Twitter

Daha güzel ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için her sabah yapmanız gereken 7 şey

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Daha sağlıklı ve güzle bir cilde sahip olmak için sabah rutinlerinizde nelerin olması lazım? Hangi ırayla hangi temizliği, bakımı yapmalısınız? Hepsinin yanıtı aşağıda.

Güne su içerek başlayın

Sabah uyanır uyanmaz ilk işiniz su içmek olsun. Su hem cildinizin doğal nemliliğini korumasına yardımcı olacak hem de sindirim sisteminizin düzenli çalışmasını sağlayacaktır.

Su bazlı temizleyiciyle yüzünüzü hafifçe ovun

SU bazlı, yağ içermeyen bir temizleyici yardımıyla yüzünüzü temizleyin. Dairesel hareketlerle yüzünüze masaj yapın ve ılık suyla yıkayın. Temiz bir havluyla yüzünüzü silin.

Tonikle temizleyin

Su bazlı temizleyiciden kaçan yağ ve kiri de cildinizden atmak için iyi bir tonik tercih edebilirsiniz. Tonikler yağ üretimini engelleyebileceği gibi cildinizin pH dengesini sağlamanıza da yardımcı olur.

Cildinizdeki soruna göre serum tercih edebilirsiniz

Ciltlerdeki özel sorunlara karşı yoğun ve etkili bir çözüm olarak serum kullanmayı düşünebilirsiniz. Birkaç damla serumu avucunuza dökün ve dairesel hareketler cildinize masaj yapın. Daha sonra serumu cildinizin emebilmesi için 2-3 dakika bekleyin.

Cildinizi iyice nemlendirin

Cilt türünüze göre iyi bir nemlendirici seçin ve günlük olarak kullanmayı unutmayın. Cildinizi günlük hayatın etkilerine, dışarıdan gelen kurutucu etkiye karşın koruyabilir. 

Güneş koruyucu krem kullanın

Cildinizi zararlı UV ışınlarına karşı korumak için yılın her dönemi güneş koruyucusu kullanmalısınız. Güneş kremi, kırışıklıklar, ince çizgiler ve leke oluşumunu geciktirebilir.

Göz kremi ile göz çevrenizi özellikle koruyun

Cildin en hassas bölgelerinden biri göz altındaki ve göz çukurunun yanındaki derinizdir. Bu bölgeye özel bir bakım ve koruma yapmanız cildiniz için önemlidir.  Göz kremleri kuruluk, kırışıklık ve şişkinlik gibi göz altı endişelerini giderir. Yeşil çay içeren ürünleri tercih edebilirsiniz.