• Hürriyet Twitter
R

Çamaşırlarınızı yıkarken granül matik kullanmanız için geçerli nedenler

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Çamaşırların yüzeyinde toz ve lekenin kalmaması, onların derinlemesine temizlendiği anlamına gelmez. Etkili ve hijyenik bir temizlik için kullanılan çamaşır deterjanının bitkisel içerikli olması önemlidir. Bu düşünceden hareketle son zamanlarda doğal ürünlere ilgi giderek arttı. Granül matik de bu ürünlerin başında geliyor. Peki, çamaşırları granül matikle yıkamak ne gibi avantajlar sağlıyor? İşte detaylar…

Leke çıkarmada yüksek performans sağlar

İnatçı lekeleri çıkarmak için kullanılan deterjanın mutlaka kimyasal içerikli olması gerektiği düşünülür. Bu durum tamamen bir yanılsamadan ibarettir. Doğal kaynaklı granül matik, lekeleri çıkarmada en az sentetik deterjanlar kadar etkildir.

Tüm aile bireylerinin çamaşırlarında güvenle kullanılabilir

Ciltte tahriş, kızarıklık ve kabarma gibi alerjen bir etki oluşmaması için kullanılan deterjanı doğru seçmek oldukça önemlidir. Özellikle bebeklerin ve hassas ciltlere sahip yetişkinlerin çamaşırlarının temizlenmesinde katkı maddesi içermeyen deterjanların kullanılması önerilir. Paraben, SLES, silikon ve boya gibi sentetik maddeler içermeyen granül matik, doğal kaynaklı formülüyle çamaşırları özenle temizler, cildi tahriş etmez. Bu özelliği sayesinde başta bebeklerin ve tüm aile bireylerinin kullanımına uygundur.

Çamaşırlarda kalıntı bırakmaz

Kaliteli bir çamaşır deterjanının en düşük ısıda bile çözünmesi beklenir. Çünkü çözünmeyen deterjan, ne kadar durulanırsa durulansın çamaşırların yüzeyinde görünmeyen tortular bırakabilir. Kullanım esnasında sentetik deterjanların bıraktığı bu tortular başta astım ve cilt alerjileri olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarabilir. Granül matik 30 derecede bile çözünür ve çamaşırların üzerinde kalıntı bırakmaz. Ayrıca doğal kaynaklı formülü ile ciltle uyumlu olduğundan alerjik reaksiyonlara yol açmaz.

Diğer deterjanlardan 4 kat fazla çamaşır yıkar

Granül matik, toz deterjanla aynı miktarda kullanımda 4 kata kadar fazla çamaşır yıkayabilir. Yani 1 kilogram granül matikle çamaşır makinesinde 25 yıkama yapılabilir. Aynı zamanda yumuşatıcı etkiye sahip granül matik sayesinde hem deterjan hem de yumuşatıcı harcamalarından büyük ölçüde tasarruf elde edilebilir.

Duru granül matik; Paraben, SLES, silikon, boya gibi sentetik detarjanın içerdiği katkı maddelerini içermez.  Düşük sıcaklıklarda bile çözünür ve kalıntı bırakmaz. 1 kg Duru Granül Matik ile tam 25 yıkama yapabilirsiniz. Tertemiz çamaşırlar için makinenizin gözüne 1 ölçü Duru Granül Matik koymanız yeterli!

Detaylı bilgi için tıklayınız